Uspešne priprave mladih Bronxov v termah Olimia.

Ne gre se čuditi dejstvu, da je FC Bronx tudi letos edini slovenski futsal klub, ki poleg članske nastopa v vseh ostalih razpisanih ligah mlajših kategorij. Medtem, ko je v naših prostorih večinoma ukoreninjeno razmišljanje, da je potrebno vse do zadnjega Eur-a dati v člansko ekipo in s kupljenimi igralci iskati uspehe, je delovanje FC Bronx popolnoma drugačno. Že vrsto let se na Škofijah enako podpira tako članski kot mladinski futsal vključno s krožkom na osnovni šoli. Zato Bronxi niso samo fenomen v slovenskem futsalu ampak tudi v primorskem nogometu nasploh, saj so edini klub v MNZ Koper, ki s prav vsemi selekcijami tekmuje v 1 ligi.

V nedeljo zvečer so se s priprav v termah Olimia vrnili igralci kadetske in mladinske ekipe in njihovi spremljevalci. V  štirih dneh so fantje opravili kopico treningov in odigrali 3 tekme. Prosti čas pa so namenili druženju in krepitvi medsebojnih odnosov ter uživanju v prelepi naravi in ostalem kar ponuja Podčetrtek z okolico. Selekcija U17 je premagala Imeno (8:1) in Olimp Celje (7:2), starejši soigralci iz selekcije U19 pa so izgubili z Imenim (1:3). Žal četrta tekma z ekipo Dobovec ni bila odigrana.

Priprave, ki so odlično uspele niso bile namenjene same sebi. Bronxi od obeh ekip pričakujejo rezultate, ki jim bosta omogočili nastop v končnici za prvaka. Enako velja tudi za selekciji U13 in U15, ki s treningi pričnejo naslednji teden. Za pomoč pri izvedbi priprav se zahvaljujemo Sanji in Dejanu Cupinu, Elzi in Sandiju Rakarju ter trenerjema obeh selekcij. Posebna zahvala gre vodji projekta Futsal life Goranu Staniču kateri je bil idejni vodja priprav in glavni izvajalec aktivnosti na terenu.