V 1/8 finala pokala NZS Bronx in Black & White

V petek 16 oktobra se bo po dolgem času zgodila uradna tekma na državnem nivoju na kateri bosta nastopili dve obalni ekipi. Za vstop med osmerico najboljših v pokalu NZS se bosta namreč pomerila Bronx Škofije in Black & White Koper.

Ista nasprotnika sta se pomerila že v finalu pokala na področju MNZ Koper, vendar je muhasti žreb določil, da se bosta morala srečati še enkrat in med seboj odločiti kdo bo napredoval v četrtfinale.

Bronxi so seveda veliki favoriti vendar jih to ne sme uspavati, saj je pokalno tekmovanje znano po tem, da se v njem mnogokrat dogajajo presenečenja. Zato morajo domačini tekmo odigrati na najvišjem nivoju in dokazati, da ne igrajo zastojn v 1 ligi.

Za Black & White je pozitivno že to, da vsaj enkrat letno ohranjajo stik s slovenskim futsalom na najvišjem nivoju. Kaj več pa bi bilo že veliko presenečenje.

Ker se igra samo ena tekma to pomeni, da v petek moramo dobiti zmagovalca. V kolikor ga ne bi dobili med rednim delom tekme bi sledili kazenski streli. Vsekakor se je tekme vredno udeležiti saj je vprašanje kdaj bomo spet deležni te sreče, da si lahko ogledamo dvoboj dveh obalnih ekip na državnem nivoju.