V enem mesecu Bronxi osvojili neverjetnih 25 pokalov

Medtem, ko je na polovici meseca maja slovenska futsal scena zapadla v poletno spanje in so edine novice, ki še pridejo v javnost kdo je bolj okrepil člansko ekipo z domačimi ali še posebej s tujimi igralci, se je na Škofijah šele začelo pravo delo z mlajšimi selekcijami. Ne glede na dejstvo, da je FC Bronx v sezoni 2018/2019 osvojil kar dva naslova državnega prvaka (U13 in U17) in, da je selekcija U19 osvojila četrto, U15 pa peto mesto in, da je sezona za vse naše selekcije trajala ekstremno dolgo to ni vplivalo na načrt, da se projekt Futsal life nadaljuje še globoko v poletje. Žal smo na tem področju ostali kot poslednji Mohikanci, saj odziva ostalih slovenskih klubov na področju dela z mladimi v mrtvi sezoni praktično ni, čeprav je možnosti tako doma kot v tujini veliko.

Takoj po končani uradni sezoni se je naša selekcija U19 odpravila na turnir v Ajdovščino in kljub dejstvu, da je nastopila v članski konkurenci osvojila izvrstno 3 mesto.

Sledilo je romanje treh naših selekcij v hrvaško prestolnico na Zagreb futsal cup. Tudi tokrat je veliko presenečenje naredila naša mladinska selekcija, ki je v močni mednarodni konkurenci premagala vse svoje nasprotnike in se okronala z zmagovalnim pokalom in pokaloma za naj igralca in vratarja. Tudi selekciji U15 in U17 sta se odlično odrezali. Obema je uvrstitev med najboljše 4 spolzela iz rok šele po izvajanju najstrožjih kazni potem, ko sta se njuni tekmi 1/4 finala končali brez zmagovalca.

Na 2. Summer futsal festu na Škofijah smo poleg že znanih selekcij U13, 15, 17 in 19 dodali še selekcijo U11. Prav vse so uspele doseči uvrstitev med najboljše štiri uvrščene in tako osvojiti enega od pokalov. Selekcije U13, U17 in U19 pa so celo zasedle prva mesta. Številni naši igralci so bili tudi prejemniki naslovov naj strelca, vratarja ali igralca, kar je na koncu Bronxom prineslo tudi prehodni pokal za najuspešnejšo ekipo turnirja v tekmovanju mladih. Žalostno je pa dejstvo, da niti na turnirju, ki poteka v poletnem času ob slovenskem morju praktično ni bilo odziva slovenskih futsal klubov. Kot edini, ki je kot klub prijavil svojo ekipo je bil ŠD Extrem, kar nedvomno priča o temu koliko v našem športu damo na delo z mladimi. Zato pa ni bilo težko našim sosedom pripeljati ekipe iz Zagreba, Vinkovcev, Osjeka, Buzeta, Pule, Petrovie itd. Zagotovo podatek za tehten razmislek. Če se že klubi ne znajo ali ne morejo zorganizirati potem pa gre letos ogromna pohvala številnim mladim ekipam, ki so se same zorganizirale in prijavile na Summer futsal fest. Številne skupine prijateljev tako iz futsala kot iz nogometa so bile prava popestritev letošnjega turnirja, zato gredo vsem tem ekipam pohvale za pogum kakor tudi za prikazane igre, ki so bile na vrhunskem nivoju.

Zaključek projekta Futsal life in s tem zaključek sezone je sledil v Novem Vinodolskem. Že drugo leto zapored je FC Bronx organiziral tri dnevne športne počitnice za kar tri svoje mlajše selekcije. Več kot 50 oseb se je udeležilo tega dogodka, kjer je bilo v ospredju druženje in uživanje, vendar kljub temu naši fantje niso izgubili motivacije in zmagovalnega duha, ki ji spremlja že celo leto. 1 mesto selekcije U13, 3 mesto selekcije U17 in 4 mesto selekcije U15 so izjemni uspehi, ki dajo vedeti, da smo Bronxi konkurenčni tako v domači kot v mednarodni konkurenci. Tako kot običajno je tudi Novi Vinodolski poleg ekipnih uspehov prinesel tudi naslove številnim najboljšim posameznikom. Tako smo na koncu lahko tudi sami presenečeni ugotovili, da so naši fantje v zadnjem mesecu dni klubske vitrine obogatili z novimi 25-imi pokali bodisi za ekipne ali uspehe posameznikov, kar je fascinanten podatek. Delo pa s tem ni končano. Delo se nadaljuje. Najprej v klubski pisarni nato pa že v mesecu avgustu z novimi aktivnostmi projekta Futsal life. Kaj vse se je dogajalo v zadnjem mesecu dni si lahko v strnjeni obliki ogledate v priloženi fotogaleriji.