V Kopru derbi dna lestvice

Nocoj se bo v areni Bonifika odvila izjemno pomembna tekma kar se tiče spodnjega dela lestvice. Tako Bronxi kot Mlinše v sezono 2021/2022 namreč niso vstopili niti približno tako uspešno kot leto poprej. Mlinše je bilo namreč hit prvega dela prvenstva prejšnje sezone, Bronxi pa tudi ne pomnijo kdaj so zadnjič dočakali zadnji krog jesenskega dela brez, da bi na svojem kontu imeli kakšno zmago.

Ekipi, ki zasedata 9 in 7 mesto loči le točka v korist gostov iz Zagorja. Zato je jasno, da bo današnja tekma vroča kot že dolgo ne, saj oba tekmeca potrebujeta zmago. Mlinše bi rade svojo prednost povečale, Bronxi pa bi se želeli končno priključiti k sredini lestvice.

Kljub veliki količini vloženega truda Bronxom rezultatsko letos nikakor ne steče. Že kar nekaj krat so bili blizu tako željeni zmagi pa se je vedno nekaj obrnilo tako, da slednje ni bilo. Zdaj že z gotovostjo lahko trdimo, da se ekipi pozna, da celoten proces dela zaradi selitve iz Škofij ne poteka tako kot so ga bili fantje vajeni v preteklosti. Kljub trudu vseh vpletenih, da bi se to čim manj poznalo, je dejstvo, da stalne selitve iz ene dvorane v drugo, številne organizacijske težave, ki se ob tem pojavljajo in privajanje na novo okolje niso blagodejno vplivale na počutje rumeno modrih. Še najbolj pa Bronxi pogrešajo svoje zveste navijače, ki so bili v dvorani Burja vedno njihov šesti igralec, katerih v Kopru, nekaj zaradi korona ukrepov, nekaj pa tudi zaradi tega, ker dvorana ni v domačem kraju, ni niti približno toliko kot so jih bili vajeni.

Ravno zaradi vseh težav, ki so naš klub doletele v tem letu privoščimo fantom, da se jim končno odpre in, da nocoj zabeležijo tako željeno zmago.

Tekmo si lahko ogledate v živo v areni Bonifika Koper ob izpolnjevanju PCT pogoja ali pa v direktnem prenosu na tej povezavi.