V maju so se izobraževali trenerji

Nogometna zveza Slovenije skladno z navodili olimpijskega komiteja načrtuje dodaten dvig nivoja izobrazbe slovenskih futsal trenerjev. Tako se za sezono 2013/2014 zahteva tudi od trenerjev selekcij U15 in U18 licenca C. Od sezone 2014/2015 dalje pa bodo klub, ki nastopa v 1. SFL lahko vodili le trenerji z licenco B.

Ravno pridobivanju tega nivoja znanja je bil namenjen seminar, ki je v mesecu maju potekal v Podčetrtku. Izredno nerodno izbran termin kateri je od udeležencev zahteval cel teden dopusta in precej visoke stroške bivanja in prehrane, je mnoge od tistih, ki bi si sicer želeli pridobiti zahtevano licenco odvrnil od udeležbe.

Svoje nestrinjanje s takim pristopom kateri je že v štartu večini trenerjev onemogočil udeležbo, je naš klub tudi uradno posredoval na zvezo. Ponudili smo tudi ugodnejšo rešitev v obliki dveh vikendov in več geografskih možnosti, katere bi zainteresiranim olajšale udeležbo vendar žal kljub podpori še nekaterih klubov nismo bili deležni razumevanja organizatorjev.

Tako je naš klub na izobraževanju zastopal le Goran Stanič, kateri je žrtvoval svoj že prej rezervirani dopust za dobrobit Bronxov.

Samo izobraževanje je bilo kakovostno in zelo intenzivno saj je potekalo praktično cel dan. K temu sta pripomogla tudi izredno priznana predavatelja: Mičo Martič in Dušan Matič. Zato je še večja škoda, da te priložnosti ni izkoristilo še več slovenskih futsal trenerjev.

Več o dogajanju na izobraževanju si lahko preberete na povezavi.