V Nazarjah nič novega. Peti poraz Bronxov v tekoči sezoni

Po pričakovanju sta ekipi nadvse pomembno tekmo pričeli z različnima taktikama. Nazarje ni v ničemer presenetilo. Domači igralci so se zaprli na svoji polovici in prežali na protinapade. Bronxi so pletli mrežo okrog vratarja Ortarja vendar v duhu celotne sezone le tega nikakor niso uspeli premagati. Še domači gledalci so se prijemali za glavo, ko so gostje grešili iz vseh mogočih situacij.

Da bi bilo vse v slogu celotne sezone so gostje tako kot na večini prejšnjih tekem znova nasprotniku podarili žogo za zadetek. Lakoseljac je slabo podal le do Metulja in najnevarnejši domači igralec je z veseljem in brez težav izkoristil darilo ter povedel Nazarje v vodstvo.

Do konca polčasa so prisotni spremljali enosmeren promet proti domačim vratom. Bronxi so nadaljevali z nezbrano in predvsem neučinkovito igro. Način na katerega so zapravljali priložnosti je mejil na mejo normalnega. Še tista dva strela, ki sta bila čemu podobna sta končala v vratnici. S tako realizacijo je popolnoma normalno, da do konca polčasa nismo pričakali spremembe rezultata, saj tudi domači nekaj izletov na gostujočo polovico niso izpeljali dovolj dobro, da bi še kakšen krat zadeli.

V drugem delu se slika ni bistveno spremenila. Bronxi so še naprej zapravljali priložnosti, domači igralci pa so postali bolj učinkoviti. Že v 24 minuti so svoje vodstvo povišali na tri zadetke prednosti. Ko se je zdelo, da je že vsega konec so Škofijoti le zaigrali nekoliko bolj konkretno. V eni minuti so dosegli dva zadetka in znova odprli tekmo. Vendar le za kratko, saj so v isti minuti z novo neverjetno napako domačim dovolili, da so dosegli še četrti zadetek.

Do konca tekme so gostujoči igralci zaigrali z Osojnikom v vratih in tako kot vedno “pokasirali” še tri zadetke. Daleč so že časi, ko smo videli, da so Bronxi z vratarjem v igri uspeli preobrniti rezultat. Dva zadetka, ki so ju še dosegli nista mogla vplivati na končni rezultat tekme. Nič ne pomaga posest žoge in premoč v igri, če ni zadetkov. V tem elementu igre so bili domačini bistveno konkretnejši od gostov in zato so tudi zmagali.

Kot kaže je v vrstah Škofijotov nekaj hudo narobe. Ekipa, ki bi se morala boriti za vrh lestvice tava v temi in videti je, da se s takim pristopom in igro obeta igranje v play outu namesto boja za prvaka. Čeprav je tekem še dovolj s takimi predstavami na igrišču žal ni pričakovati veliko veselja.