V petek Bronx proti Puntarju vnovič s parom Nikolić & Todorovič

Kot je v praksi že dlje časa so prvenstva, ki potekajo v terminih raznih reprezentančnih kvalifikacij in nastopov na prvenstvih večkrat prekinjena. Tudi letošnja sezona ni nič drugačna. Takoj po prazničnem počitku in odigranih dveh krogih je nastopila nova pavza. Po petkovi tekmi pa bo na vrsti še ena, ki bo trajala vse do 11. marca.

V zelo pomembnem srečanju za razvrstitev med prvo četverico se bosta pomerila Bronx in Puntar. Puntar zaseda višjo pozicijo na lestvici, Bronxi pa so uspešnejši v medsebojnih dvobojih te sezone. Vse to nam obeta novo izredno razburljivo srečanje katero bo nedvomno vredno ogleda.

Pri gosteh nimamo informacij o tem, da bi kdo od pomembnejših igralcev manjkal. Na strani Bronxov pa zanesljivo ne bosta nastopila Suhopoljac in Franetič, katera sta poleg poraza v Kobaridu dobila še parna rumena kartona. To je obenem zadnja tekma na kateri zaradi administrativnih ovir ne bo mogel nastopiti Mihelič. Tudi Rok Grželj bo svoj eventuelni premierni nastop opravil meseca marca, v kolikor bo poškodba kolena seveda to dovoljevala. Bolezen je napadla tudi vratarja Kranjca in tudi njegov nastop zaenkrat ni potrjen.

Bronxi so se že navadili, da redko kakšno tekmo odigrajo v popolni postavi, zato tudi v petek lahko pričakujemo bezkompromisen boj preostalih igralcev. Igralci so odločeni napadati domačo zmago do zadnjega žvižga sodniškega dvojca.

Zanimivo je, da bosta to še enkrat več Nikolič in Todorovič. Gospod Nikolič bo tako Bronxom sodil že 5 tekmo zapored. Štirikrat celo v paru s Todorovičem in enkrat s Šivicem. Naša statistika je celo pokazala, da je vključno s petkovo tekmo v tej sezoni G. Nikolič Bronxom sodil celo 9 od 16 odigranih tekem. Čeprav v domačem taboru nimajo hujših zamer do dotičnega sodnika je ta podatek vsekakor zanimiv. Prevelika količina srečanj na igrišču z istim sodnikom; kar pet zaporednih tekem nedvomno je, povečuje možnost nastanka konfliktnih situacij katerih si nihče ne želi. Toda to je tema o kateri bi morali razmišljati tisti, ki so za delegiranje zadolženi.