V petek pričetek priprav z novim trenerjem in spremenjeno igralsko zasedbo

Po dolgem premoru v katerem so člani uprave kluba trdo delali, da bi zagotovili pogoje za izvedbo nove sezone, se bodo na prvem treningu zbrali tudi igralci članske in mladinske selekcije. Zbor in prvi trening je v petek 16. avgusta ob 18.45 v športni dvorani Škofije.

V sestavi ekipe za sezono 2013/2014 bomo pogrešali vsaj dva obraza. Prvi trener ekipe Marko Janjič se iz osebnih razlogov ni čutil pripravljenega nadaljevati lani začeto delo. Na njegovo mesto je tako kot najbolj logična izbira stopil lanskoletni pomočnik Vujič Draženko.

Marko Hrvatin se je odločil preizkusiti v tujini. Med ponudbami nekaterih Hrvaških in Italijanskih klubov se je odločil za slednje.

Da se v našem klubu dobro dela priča tudi zanimanje Hrvatov in Italijanov za še nekatere naše igralce. Na žalost je situacija v sferi športa v naši državi tako uboga, da lahko že tretjeligaški klubi v nam sosednjih državah ponudijo boljše pogoje kot je to moč v Sloveniji. S tujino se spogledujejo tudi Radiškovič, Šmon,  Ninkovič……

V taki situaciji so v klubu sprejeli smernice, da se kar največja pozornost nameni mlajšim selekcijam. Izredno nadarjena selekcija U21 bo letos dobila obilico priložnosti v 1. SFL, saj so fantje dokazali, da so zreli za preskok na višji nivo.

Seveda bodo imeli pomoč v nekaterih zelo kakovostnih izkušenih igralcih kateri svojo pot nadaljujejo pri Bronxih. Ravno tako se obeta povratek enega ali več igralcev kateri prejšno sezono niso trenirali zaradi objektivnih okoliščin. Pa tudi kakšen prihod ni izključen do konca prestopnega roka