V petek s Puntarji za priključek k vrhu lestvice

Prosti teden so Škofijoti izkoristili za nabiranje moči in treninge. Odigrali so tudi dve prijateljski tekmi z lažjimi nasprotniki. Pred ponedeljkovo tekmo v Litiji jih čaka še en domači obračun. To je zadnja domača tekma v tem ciklusu, saj nato sledi kar pet tekem na gostujočih igriščih širom Slovenije.

Tekma s Puntarjem je zelo pomembna za obe ekipi. Zmaga enim in drugim prinaša veliko. Puntarji bi radi obdržali stik z vrhom, Bronxi pa bi se mu radi priključili. Tako želeni priključek zgornjem delu lestvice pa domačim prinaša le zmaga.

Tradicija, ki je bila v preteklosti sila neugodna za Škofijote se je v zadnjih letih nekoliko spreobrnila. Bronxi so postali enakovreden nasprotnik ekipi iz Tolmina tako na domačem kot tudi na gostujočem igrišču.

Glede na pomembnost srečanja lahko računamo na trd boj. Najbrž je domača ekipa s strokovnim kadrom na čelu doumela, da je vrag odnesel šalo in, da bo potrebno nujno začeti nabirati točke. Le tako bodo izpolnjene ambicije vseh, ki jim ni vseeno za obalni futsal.

Pričakovati je tudi veliko gledalcev, saj so bili dvoboji teh dveh ekip vedno paša za oči. Ker bo tako tudi v petek najbrž ne bo nikomur žal, da bo večer preživel v športni dvorani na Škofijah. Poleg vsega domači organizatorji obiskovalcem ponujajo tudi prost vstop.

Pred tekmo smo zabeležili mnenje enega izkušenejših igralcev domače ekipe Miha Osojnika:

Pričakujem zelo napeto srečanje z dosti zadetki. Oboji namreč težimo k odprti igri. Mi nujno potrebujemo tri točke in zato smo se pripravljeni boriti do konca. Ker dobro treniramo sem prepričan, da se to enkrat mora odraziti tudi na tekmah.
Nekaj malega so nam Puntarji dolžni tudi s superpokala, ko so nas premegali z zadetkom v zadnjih sekundah tekme. Vsekakor bomo naredili vse, da bo tokrat drugače.