V petek z Nazarjami za prve domače točke

Nekoliko v senci elitnega kroga futsal lige prvakov in kvalifikacijskih tekem za svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji bo potekal peti prvenstveni krog v 1 SFL. seveda pa je za nastopejoče klube kljub temu ta krog zelo pomemben. Približuje se namreč polovica rednega dela prvenstva in vsaka točka zna odločati o končni razvrstitvi.

Bronxi si bodo nove točke skušali priboriti proti ekipi iz Nazarij, katera se je v prejšnjem prvenstvu pokazala kot zelo trd oreh za Škofijote. Nazarčani so šele v tretji tekmi na svojem igrišču klonili proti Bronxom in s tem zapravili peto mesto ter si morali skozi ligo za obstanek zagotoviti nadaljnje nastopanje v prvi ligi.

Razen tekme z evropsko Litijo so Bronxi v dosedanjih tekmah pokazali dobro pripravljenost. Prejšnji teden so s prepolovljeno ekipo prinesli veliko točko iz Tolmina in v kolikor bodo tako nadaljevali si lahko obetajo pozitiven rezultat tudi na petkovi domači tekmi.

Ekipa se je nekoliko popolnila, kar pomeni, da bo trenerski dvojec Janjič – Vujič imel nekoliko več maneverskega prostora pri pripravi taktike in pri rotaciji igralcev. Pri gostih se še vedno večina igre vrti okoli izvrstnega strelca Metulja, kar pomeni, da bo slednji tudi jutri najnevarnejši gostujoči igralec za domača vrata.

Vstop na tekmo je prost, na bližnji terasi dvoranskega bara bo televizija, kjer si boste lahko ogledali tudi reprezentančno tekmo tako, da ni razloga, da si ne bi prišli ogledati zelo pomembno srečanje in tako podprli Bronxe v boju za uvrstitev v končnico za prvaka.