V prijateljski tekmi so se Bronxi ta konec tedna pomerili s sosedi iz Izole

Premor, ki je nastal zaradi nastopa naše državne reprezentance na evropskem prvenstvu skušajo trenerji prvoligaških ekip zapolniti s treningi in številnimi prijateljskimi tekmami. Tako sta se trenerja Bronxa in Izole dogovorila za odigravanje dveh prijatelskih tekem. Prva je bila v petek na Škofijah povratna pa bo ta četrtek v Izoli.
Igralci obeh ekip so si dali duška in odigrali odprto srečanje, kjer ni bilo dosti taktiziranja. Najbrž, da trenerja nista bila preveč zadovoljna z dejstvom, da je bila tokrat igra v fazi obrambe zanemarjena, zato pa so na svoj račun prišli prisotni gledalci, saj so bili priča številnim zadetkom in še večjem številu zgrešenih priložnosti. Začetek tekme je pripadel domačim kateri so hitro dvakrat zadeli. Obdobje številnih napak v igri so bolje izkoristili Izolani in rezultat obrnili v svojo korist. Šele visoko gostujoče vodstvo je znova predramilo domače, kateri so vztrajno nižali rezultatski zaostanek in tik pred koncem srečanja znova povedli. Na koncu so se tudi gostje znova zbrali in uspeli izenačiti na 6 proti 6.
Neodločen rezultat je bil odraz realne slike dogodkov na igrišču. Po napornih treningih so si igralci obeh ekip privoščili nekoliko bolj ležeren pristop do tekme, vendar bo kmalu potrebno razmišljati drugače, saj se prvenstvene tekme neusmiljeno bližajo.