V prvem krogu bodo na Škofijah gostovali Kixi

Končno je komisiji za mali nogomet uspelo najti ekipo katera si je  upala prevzeti odgovornost nastopanja v 1. ligi. To je Kix iz Ajdovščine kateri se vrača v prvoligaško druščino po nekaj sezonah prebitih v drugi ligi.

Zgodba se je zapletla, ko je Benedikt, kljub temu, da si je priigral nastopanje v prvi ligi, le tega odpovedal. Nato je to mesto bilo ponujeno Izoli, katero je ravno Benedikt izločil iz lige. Dolgo časa se je čakalo na odgovor, katerega naposled ni bilo.

Zato so na vrsto prišli drugoligaši. Očitno se Viktorbit in Kebelj nista odločila poiskusiti se v prvoligaškem tekmovanju, kar je dalo priložnost Ajdovcem. Le ti so se odločili, da se vrnejo v tekmovanje v katerem so nastopali vrsto let.

Bronxi jim čestitamo na pogumni odločitvi. Obenem se veselimo ponovnih srečanj z ekipo s katero imamo dolgo skupno zgodovino.

S tem se je število Primorskih ekip v prvi ligi znova povečalo na pet, kar predstavlja veliko večino udeležencev tekmovanja. Bronxi pa bodo tako kot lani vstopili v prvenstvo s primorskim derbijem, le da bo tokrat nasprotnik novinec iz Ajdovščine.