V Rogatcu po ogorčenem boju zmaga domačih

Do polovice prvega polčasa gledalci v dvorani v Rogatcu niso videli zadetkov. Nato pa se je začelo. Do konca srečanja so jih v tekmi za sladokusce videli kar devet.

Dva krat so domačini povedli in obakrat so jih Bronxi že v isti minuti ujeli. Nato se je tehtnica prevesila na gostujočo stran. Tokrat so Bronxi vodili in Dobovčani so lovili in tudi ujeli njihovo prednost.

Tekma se je odločila v samem zaključku. V 38 minuti je za domače zadel Drobne in jih povedel v vodstvo. Bronxi, ki so danes pokazali zelo dobro igro se niso predali. Taka igra jim je v zadnji minuti prinesla možnost izenačenja s strelom z desetih metrov. Hrvatin je bil izvajalec. Njegov strel je domači vratar obranil vendar je tokrat sodnik končno opazil (tega smo bili namreč v preteklosti že deležni), da Mordej pri branjenju takih strelov izletava iz gola mnogo dalje od dovoljenih petih metrov. Vratarja je kaznoval z rumenim kartonom, Hrvatinu pa dal novo možnost za izenačenje. Tudi v drugo se je zgodilo enako a tokrat ni bilo več ponovitve strela in zmaga je ostala v domačih rokah.

Po tekmi smo zabeležili razmišljanje Matjaža Šarkanja kateri je danes vodil ekipo Bronxa:

Dobili smo potrditev, da proti ekipam, ki si želijo odprtega boja na igrišču lahko igramo. Fantom nimam kaj očitati. Čestitam jim. Danes je za odtenek več sreče imel domačin, lahko pa bi odnesli vse tri točke tudi mi. Sicer pa bomo že jutri na to pozabili, ker se moramo lotiti dela, da kmalu tudi mi začnemo zbirati točke, ki jih že nujno potrebujemo. Verjamemo, da se bo to zgodilo. Vemo, da si to zaslužimo.