V sezono vstopili s točko na Vrhniki

Končane so tekme 1 kroga prve slovenske futsal lige. Uvodni krog se je odvil kot je bilo za pričakovati glede na razmerja moči v slovenskem futsalu. Dejstvo je, da v ligi nastopata dve ekipi čigar igralski kader ni primerljiv z ostalimi osmimi sodelujočimi. Maribor in Dobovec sta ta trenutek svet zase. Ekipi, ki sta v svojih sredinah združili skoraj da vse vrhunske slovenske igralce, katerim sta dodali še številne kakovostne tujce bosta svoj finančni vložek morali upravičiti s sprehodom skozi ligo in pokal.

Ostalih osem ekip pa je tako izenačenih, da bo na vsaki tekmo težko napovedati zmagovalca. To se je izkazalo tudi na sinočnji tekmi na Vrhniki. Že tako pomlajena obalna ekipa je zaradi poškodb nastopila še dodatno oslabljena. Vse to je na naše igralce očitno vplivalo negativno, kar so domači v prvem polčasu izkoristili in povedli z dve proti nič. Bronxova igra tudi v drugem delu ni bila bleščeča vendar kljub temu dovolj dobra, da so naši fantje prišli do preobrata. Zajc in Depangher sta ob pomoči soigralcev zadela za izenačenje in prvo točko v letošnjem prvenstvu. Glede na potek tekme je točka dober dosežek, še posebej, če vemo, da je dosežena v gostujoči dvorani.

Čez teden dni sledi tudi prva domača tekma. Upamo, da se bo mlajši del naše ekipe čim prej sprostil in se zavedel, da pač ni druge kot, da prevzamejo breme odgovornosti na svoja pleča. Dočakali so tako željeno priložnost za igranje zato jo pač morajo zdaj tudi upravičiti. Vsak začetek je težek zato smo prepičani, da bo naša ekipa iz kroga v krog delovala bolje in, da bodo tudi rezultati temu primerni.