V soboto in nedeljo kar štiri tekme v dvorani Burja na Škofijah

Tokrat izjemoma v soboto igra tudi naša članska ekipa. Ob 20.00 uri se prične zelo pomembna tekma proti Ptuju. Na pozicijah od petega do devetega mesta je velika gneča. Točkovna razlika med ekipami pa je zelo majhna, zato je vsaka medsebojna tekma kvalifikacijska. V kolikor se želijo pomakniti proti vrhu lestvice morajo Bronxi začeti zmagovati. Še posebej na domačem igrišču si ne smejo več privoščiti spodrsljajev. Jeseni so bili sicer Ptujčani boljši na domačem igrišču vendar to ne pomeni, da jim rumeno modri v soboto ne bi mogli vrniti z enako mero. Ne glede na dejstvo, da bo ekipa oslabljena zavoljo odhoda Tilna Kamenčiča v Italijo, morajo naši igralci strniti vrste in premagati nasprotnika. Več o tekmi je na tej povezavi.   

Zanimivo dogajanje pa se v soboto prične že ob 17.00 uri. Pred tekmo članov je namreč na sporedu tudi primorski derbi v kadetski kategoriji med Bronxi in Oplastom. Čeprav so Bronxi na lestvici daleč pred tokratnim tekmecem, izkušnja z zadnje medsebojne tekme kaže, da je za pričakovati pravi derbi in zanimivo tekmo. Oplast je namreč na zadnjem gostovanju na Škofijah domačim presenetljivo odščipnil točko tako, da je to zagotovo dober razlog, da mladi Bronxi dokažejo, da je takrat šlo le za slab dan in tokrat premagajo nasprotnika. Vabljeni na obe tekmi.

Dvojni spored je na sporedu tudi v nedeljo. Kot zanimivost velja omeniti, da se bosta tako ekipa U15 kot U19 pomerila s Stripyjem iz Škofje Loke.

Ob 14.30 je na sporedu tekma starejših dečkov. Vloga favorita je v celoti na strani Bronxov, ki so nasprotnika v tej sezoni premagali že dva krat. Seveda podcenjevanje ne pride v poštev zato pričakujemo pravi pristop naše ekipe in spodobno uverturo v tekmo, ki sledi ob 16.30.

Sledi namreč veliki derbi v mladinski kategoriji. Vodilna ekipa lige, naši Bronxi gostijo drugouvrščeno ekipo iz Škofje loke. V obeh ekipah je kopica reprezentantov, ki smo jih pred dnevi spremljali na turnirju v Poreču. Brez dvoma se obeta tekma na visokem nivoju primerljiva tistim iz članske lige. Takega spektakla pa res ne gre zamuditi. zato vabljeni, da tudi nedeljski popoldan preživite v dvorani Burja na Škofijah. Zagotovo vam ne bo žal. Našim fantom pa bo mnogo lažje ob podpori navijačev.