V soboto je na Škofijah finale severnih in južno primorskih lig

Že nekaj let se po končanih prvenstvih v nekakšnem neuradnem finalu na pobudo urednika Rekreacije Venčeslava Japlja pomerijo zmagovalci severno in južno primorskih malonogometnih lig.

Letošnji gostitelj Komisija za mali nogomet pri MNZ Koper bo tekmi izpeljala v hramu obalnega malega nogometa športni dvorani Burja Škofije.

Ob 18.00 uri se bosta pomerila KMN Macoka, petkratni zmagovalec Lige MNZ Koper in finalist prvenstva na Goriškem Ajdovska ekipa Elite Nagode. Ajdovci so mogoče celo v prednosti saj je znano, da je edina liga na Primorskem, ki se igra po pravilih NZS in izključno z registriranimi igralci le Liga MNZ Koper. To pomeni, da za Ajdovce, ki jih to dejstvo ne omejuje lahko nastopijo bilo kateri igralci kateregakoli kluba iz Slovenije.

Ob 19.00 uri bo finale zmagovalcev veteranskih lig. MNZ Koper bo še enkrat več zastopal KMN Black & White. MNZ Nova Gorica pa ekipa Slowash. Nedvomno bomo na parketu lahko spremljali številne znane obraze iz malega in velikega nogometa. Zanimivost te tekme je, da se bosta polčasa igrala z različnima žogama. To pa zato, ker se v obalni ligi igra z odbojno žogo št. 5, na Goriškem pa igrajo z neodbojno žogo št. 4.

Po končanih tekmah bo sledila podelitev pokalov zmagovalnima ekipama in družabno srečanje ob hrani na terasi dvoranskega bara.