V tretje pa z Ljubljančani ni šlo

Prvo tekmo v Ljubljani so Bronxi zmagali, na naslednji so se nekako izvlekli skozi penale, na tretji pa so se igralci Vuka maščevali in zmagali v dvorani na Škofijah.

Preko 200 gledalcev je prišlo na tekmo z upanjem, da bodo videli še eno zanimivo tekmo in novo zmago domače ekipe. Žal niso doživeli nič od tega.

Domača ekipa nikakor ni uspela povezati niti svoje igre, kar so izkušeni gostje začutili in priložnost zagrabili z obema rokama. Žal v domači ekipi ni bilo razpoloženega posameznika, ki bi ekipo dvignil iz mrtvila s katerim je vstopila v tekmo. Kljub temu je Bronxom uspela ena lepa akcija katera je rezultirala z vodečim zadetkom.

Čuk je lepo sprejel žogo na kakih devet metrov in jo podal do Šmona kateremu ni bilo težko zadeti. Namesto, da bi nadaljevali s takimi enostavnimi kombinacijami so v nadaljevanju domači vedno bolj komplicirali, kar je bila voda na mlin Kurtiča, Korade, Mitrakoviča; Brkiča in kompanije.

Izenačenje je prišlo pričakovano. Bronxi so iz svojega avta “šenkali” žogo Brkiču kateri je uprizoril slalom preko celega igrišča in zadel. To je bil tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem delu se na igrišču ni dosti spremenilo. Domači so sicer jalovo poiskušali priti do zadetka, vendar jim to ni uspelo. Nekaj po svoji nenatančnosti nekaj pa zaradi razpoloženega Bratiča, ki je suvereno čuval gostujočo mrežo. Gostje so neučinkovito domačo igro kaznovali še z dvema zadetkoma, kar je Bronxe prisililo v igro z vratarjem v polju. S tveganim načinom igre so sicer rezultat znižali vendar je vse upe na še en preobrat, kot se je zgodil na pokalni tekmi pokopal vratar gostov , kateri je zadel prazna domača vrata s strelom preko celega igrišča.

Na koncu so gostje svojo zmago le še potrdili s petim zadetkom. Zmaga gostvov je zaslužena saj so pokazali zrelo igro in dobro realizacijo. Bronxi so tokrat razočarali, saj niso uspeli setaviti take igre kot smo je bili vajeni gledati v preteklih tekmah.

Za Škofijote sledi ciklus izredno zahtevnih tekem, kjer bo sila težko nadoknaditi izgubljene točke. V petek na Škofije prihaja evropska Litija, nato sledi gostovanje pri Dobovcu in naposled domača tekma s Puntarjem. To so tekme, ki bodo pokazale ali so imeli obalni igralci proti Vuku le slab dan ali pa morebiti ima kriza tudi globje korenine.