Velika zmaga Bronxov proti vodilnem Puntarju

Kljub razliki na prvenstveni razpredelnici so se Bronxi nadejali pozitivnega rezultata, kateri se je na koncu tudi zgodil. Čeprav je v prvem polčasu padel le en zadetek to ne pomeni, da so se gledalci dolgočasili. Nasprotno, igra je potekala v visokem ritmu in obe ekipi sta pokazali veliko lepih potez.
Veliko dela sta imela tudi oba vratarja, vendar sta ga tudi odlično opravila. Puntar je imel dve zreli priložnosti za spremembo rezultata, Bronxi pa še kakšno več. Med drugim so domači kar dva krat zatresli vratnico gostujoče ekipe.
Zadetek je padel v predzadnji minuti prvega polčasa, ko je Šarkanj pospravil v mrežo odbito žogo po strelu Šmona in obrambi vratarja Mohoriča.
V prvi polovici drugega polčasa so domači igralci odločili vprašanje zmagovalca. Najprej je zadel Hrvatin po lepi podaji Suhopoljca, nato pa je pravo bombo sprožil Brus in ob pomoči vratnice še enkrat premagal gostujočega vratarja. Tud pri tem zadetku je odločilno podajo prispeval razpoloženi Suhopoljac.
Puntarji so se zelo trudili, da bi obrnili potek tekme, vendar so bili Bronxi tokrat zelo dobro postavljeni in kmalu je bilo jasno, da bodo točke ostale na Škofijah, čeprav je Čujec le dosegel en zadetek.
V lepi in športni tekmi je zmaga zasluženo ostala doma. Liga pa iz tedna v teden dokazuje, da bo zelo izenačena in, da se bodo presenečenja še kar dogajala. Čeprav je treba vedeti, da imajo Bronxi kvalitetno ekipo in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo pobrali tisto kar se jim je v zadnjih dveh gostujočih srečanjih izmuznilo iz rok.

Izjavi akterjev:

Goran Stanič, trener KMN Bronx:
Nekaj malega se nam je vrnilo s teh gostovanj, ko smo igrali dobro. Moramo biti zadovoljni. Bilo je težko, zmagali smo oslabljeni. Fantje so se trudili na vso moč.

Miran Rejec, pomočnik trenerja KMN Puntar:
Domači so zasluženo prišli do zmage, mi smo imeli slab dan. Gostitelji so se izkazali, borili so se in zadevali, mi pač ne.

Foto: Drago Julijan                           Izjave: www.futsal.si