Veliki prehodni pokal nazaj na Škofijah

Tudi zadnji tekmovalni dan letošnjega Festivala malega nogometa je potrdil dejstvo, da je ta prireditev tako med igralci kot med obiskovalci visoko cenjena. Čeprav je zaključek potekal med božičnimi in novoletnimi prazniki to ni vplivalo na kakovost izvedbe, množično udeležbo in dober obisk.

Za uverturo v veliki zaključek tekmovanja so poskrbeli kadeti in mladinci. Pri kadetih so suvereno zmago slavili igralci ekipe z imenom Klapa 99 katero so sestavljali fantje iz ND Bilje. Pri mladincih so največ pokazali Koper Boysi. Žreb je hotel, da smo ravno na zadnji tekmi dobili zmagovalca. Na drugi strani igrišča so stali igralci ekipe Plavo beli, ki pa so v bistvu Izolani tako, da smo lahko spremljali pravi mladinski derbi med Koprom min Izolo.

Vrhunec dneva je ponudilo tekmovanje v članski konkurenci. Videli smo kopico znanih in uveljavljenih igralcev velikega in malega nogometa ter kar nekaj mladeničev, ki so pokazali zavidljivo malonogometno znanje in jih bomo v bodoče najbrž še srečevali na našem turnirju.

Še največ zvezdnikov je pričakovano premogla ekipa Hoti Style, kateri pa tudi letos ni uspel naskok na zmago. Potem, ko so se mučili že z mladimi Zlatkoti je njihove upe dokončno razblinil lanski zmagovalec z imenom Kdo je naslednji.

Veliko presenečenje bi kmalu pripravili mladinci Jadrana iz Dekanov. Šele po šestmetrovkah so jih ugnali igralci ŠRD Doblar z zimzelenim Leonom Filipićem na čelu.

Bronxi so svoje delo v četrtfinalu opravili suvereno in izločili Ištrijane. V polfinalu ravno tako igralci Doblarja niso imeli nobenih možnosti za presenečenje. Tako sta se v finalu srečala lanski zmagovalec Kdo je naslednji in domači Bronxi.

Na začetku srečanja bi lanski zmagovalci lahko bolje izkoristili nekaj udarcev čez celotno igrišče proti praznim vratom Bronxa, saj so le ti igrali tudi z vratarjem v polju. Ko pa so Bronxi dosegli prvi zadetek so tekmo praktično tudi odločili. Od takrat dalje so namreč suvereno držali niti igre v svojih nogah in do konca srečanja zadeli še štiri krat. Nasprotniku pa niso dovolili niti častnega zadetka. Poleg prvega mesta sta Tilen Kamenčič in Nik Zajc osvojila naziva naj igralca in naj strelca turnirja.

Vsi rezultati in najboljši posamezniki v posameznih kategorijah so vidni na tej povezavi.