Veterani Bronxa najboljši na Primorskem

Letošnji superpokal Primorskih novic je potekal v športni dvorani Balon v Novi Gorici. Organizacijo je odlično izpeljala ekipa ljudi, ki vodi medobčinske malonogometne lige na severnem delu primorske.

V članskem finalu je tik pred tekmo prišlo do spremembe na južno primorskem koncu. Ekipo Macoke je zaradi težav z igralskim kadrom nadomestil drugouvrščeni Black & White. Po izenečenem rednem delu igre je bila domača Šola vožnje Pob bolj zbrana pri streljanju šest metrovk in tako prvič osvojila superpokal.

Veteranski finale je bil prava poslastica za ljubitelje malega nogometa. Številni znani igralci primorskega futsala so se brezkompromisno udarili na parketu novogoriške dvorane. Čeprav so domačini z njim manj priljubljeno odbojno žogo povedli praktično iz prvega napada so Bronxi kmalu zagospodarili na igrišču in iz minute v minuto dokazovali svojo kakovost.

Do polčasa je bil rezultat že obrnjen v korist Bronxov. V drugem delu pa niti manjša neodbojna žoga domačinom ni pomagala, da bi se še vrnili v igro. Bronxi so iz številnih priložnosti zadeli še dva krat in brez težav pripeljali tekmo do konca ter se veselili nove pomembne lovorike.

Po tekmi je sledilo še skupno druženje ob hrani in pijači na terasi bližnjega gostinskega lokala. Kako je vse skupaj izgledalo si lahko ogledate v foto galeriji. Poročilo organizatorja pa na tej povezavi.