Veterani na Mikijevem memorialu

Veterani starejši od 40 let so sprejeli vabilo organizatorja in so kljub temu, da so že kar nekaj časa neaktivni nastopili na Mikijevem memorialu v Izoli. Kljub pomanjkljivi pripravljenosti in za njih nenevadni podlagi igrišča; igralo se je namreč na umetni travi, so vse do konca konkurirali za nastop v finalu.

Na turnirju je nastopilo 8 ekip razdeljenih v dve skupini. Bronxi so se že na prvi tekmi udarili z največjim favoritom ekipo Cicibana. Le ta je bila sestavljena iz nekdanjih nogometašev Kopra, ki so vajeni igrati na dani podlagi.

Dokler so se naši igralci zbrali so nasprotniki že povedli z dve proti nič. Bronxi se kljub temu niso predali in do konca tekme jim je uspelo izzid izenačiti. V drugi tekmi je morala premoč naši ekipi priznati ekipa Benda. Na tretji tekmi predtekmovanja pa so Škofijoti nesrečno v zadnjih sekundah izgubili s Circolom. Poraz ni bil realna slika dogajanja na igrišču saj so Bronxi praktično celo tekmo odigrali v kazenskem prostoru nasprotne ekipe, ki pa se je uspela odbraniti in na koncu celo srečno zadeti.

V velikem finalu sta igrali ekipi Cicibana in Olma. Boljši je bil Ciciban, ki je tako postal zmagovalec turnirja. Zaključek s podelitvijo je potekal v Hangar baru v Izoli, kjer so vsi sodelujoči v dobrem vzdušju zaključili še eno izvedbo tradicionalnega turnirja.