Visoka Mednarodna zmaga Bronxov

Gostje iz Italije okrepljeni s tujcem Vajkičem so se prvič predstavili gledalcem na Škofijah. Ekipa, ki se je to sezono uvrstila v eno od lig serie B naj bi tam nabirala izkušnje in si skušala zagotoviti obstanek. Po besedah njihovih vodilnih naj bi to bila dokaj težka naloga.

Gostje so na začetku tekme pokazali precej domiselnosti v igri. Žoga je hitro krožila a priložnosti za zadetek si niso pripravili. Bolj, ko je tekma trajala bolj so Bronxi prevzemali stvari v svoje roke.

Prvi zadetek v gostujoči mreži je le te tako zmedel, da se do konca tekme niso več uspeli pobrati. Na koncu je njihov vratar, ki je bil obenem njihov najboljši igralec kasiral kar 10 zadetkov. Vsaj toliko jih je še obranil.

Edini zadetek so gostje dosegli tik pred zaključkom srečanja s strelom iz 10 metrov. Pa še to je bila posledica dogovora med trenerjema, da se zadnjih pet minut tekme vsak prekršek sankcionira s kazenskim strelom.

Bronxi so zabeležili visoko mednarodno zmago s katero pa se ni potrebno preveč hvaliti. Nasprotnik namreč ni bil dorasel sparing partner, zato zmaga razen prestižnega nima drugega pomena. Pomembno pa je, da se je ekipi odprlo v napadu saj smo videli nekaj domiselnih akcij in evro zadetkov. to pa bi lahko bil dober obet pred naslednjo prvenstveno tekmo.