Visoka zmaga Bronxa na primorskem derbiju

Tudi drugi letošnji primorski obračun so Bronxi opravili z odliko. Nove tri točke so obalno ekipo pripeljali tik pod vrh lestvice, takoj za vodilnim Dobovcem. Prvi polčas ni nakazoval na tako prepričljivo zmago, saj so se gostje kar dobro upirali. Bronxi so zadeli le enkrat. Za veselje v domačem taboru je poskrbel Nik Zajc. V tem delu igre so tudi Ajdovci zamudili nekaj priložnosti, da bi izzid celo izenačili. Med drugim sta obe ekipi zapravili po eno desetmetrovko.

Tekma je bila odločena v dobrih treh minutah nadaljevanja. Tisti gledalci, ki so se malo dlje zadržali v bližnjem bifeju so zamudili kar štiri domače zadetke, zato jim bo dobrodošel ogled le teh na naši spletni strani. Najprej je dva krat zadel Tilen Kamenčič nato pa je z enako mero udaril še Marko Hrvatin. Visoko domače vodstvo je goste tako šokiralo, da do konca srečanja niso več prišli k sebi. Za nameček so prejeli še dva zadetka. Enega je prispeval Dragan Mirkovič, drugega pa so si zabili kar sami.

Do konca srečanja je trener Krivičič dal možnost za nabiranje izkušenj Bronxovim mladim silam. Tudi oni bi ob malo več zbranosti lahko kar nekajkrat zadeli, vendar se žal ta večer nikomur od njih ni uspelo vpisati med strelce.

Ciklus treh domačih tekem je zaključen in načrti izpolnjeni. S šestimi točkami se bodo Bronxi lahko sproščeno podali v nadaljevanje prvenstva. Ekipa je dokazala, da ima mogoče celo večji potencial kot se je mislilo pred prvenstvom, zato bo zelo zanimivo videti kako se bo odrezala na naslednji tekmi v Mariboru.