Visoka zmaga Bronxov pred domačim občinstvom

Bronxi so vknjižili prvo zmago v letošnji sezoni. Skupaj s točko iz Vrhnike so jih zbrali 4 in se povzpeli na 3 mesto na lestvici. Poleg visoke zmage še obilo veselja vsled rojstva otroka trenerja in igralca Marka Hrvatina.

Bronxi so ta petek v svoji dvorani gostili ekipo Benedikta, čigar igralci so nam pogosto znali ustvarjati velike težave. To, da so gostje prišli le z dvema rezervnima igralcema ni nikogar zavedlo saj smo tega že vajeni. Naši fantje so takoj pritisnili na vrata nasprotne ekipe in si v prvih treh minutah priigrali vsaj štiri priložnosti iz katerih je bilo težje zgrešiti kot zadeti. A zadetka ni bilo. Do veselja med domačimi navijači pa je prišlo v 5 minuti, ko je lepo zadel Radiškovič. Sledilo je še nekaj minut v katerih so domači nadaljevali z neučinkovito igro, kar so gostje kaznovali z izenačujočim zadetkom. K sreči je Kolar takoj odgovoril z novim domačim vodstvom, takoj za tem pa je Zajc vodstvo povišal na varna dva zadetka razlike.

Drugi polčas je bil še bolj neučinkovit kot prvi. Naši igralci nikakor niso našli poti skozi zgoščeno gostujočo obrambo na čelu katere je bil izvrstni vratar Lovrenčič. Dokončno zmago pa so si Bronxi zagotovili v zadnjih petih minutah tekme. Z dvema zaporednima zadetkoma je zmagovalca odločil Zajc, za šesti zadetek pa je bil zaslužen Klinc. Takoj po doseženem petem zadetku je trenerski štab v igro poslal naše mlade upe; Nika Kovačiča, Jana Rakarja in Davorja Stanišiča, kateri so navdušili prisotne obiskovalce in res je škoda, da se kateri od njih na svojem premiernem nastopu ni vpisal med strelce, saj je bilo priložnosti več kot dovolj. Zagotovo bo teh priložnosti tudi v bodoče vedno več tako, da bodo zagotovo prišli tudi goli.

Petkov večer v dvorani Burja je bil poleg lepe zmage še dodatno slavnosten. Igralci in trenerji kadetske, mladinske in članske ekipe pa tudi ostali obiskovalci so z darili in transparentom počastili rojstvo Markovega sina Lukasa, Mare pa se je zahvalil z rundo.