Vodilni je padel na Škofijah

Močno zdesetkani Škofijoti so bili od začetka tekme deležni hudega pritiska stroja iz Litije. Prvih pet minut je prineslo težke preizkušnje domači obrambi z Zokijem na čelu. Tri krat vratnica in odlične obrambe našega vratarja so ekipi dvignili moralo in položaj na igrišču se je začel spreminjati.

Bronxi so vzpostavili ravnotežje in začeli pretiti gostujočemu vratarju. V tem obdobju so tudi sami zadeli vratnico. Moška igra do skrajnjih meja je navduševala prisotne obiskovalce. Litija je do konca polčasa še vedno prevladovala vendar zadetkov nismo videli.

Tudi v drugem delu smo spremljali podoben scenarij kot v prvem. Litija je imela rahlo prevlado, katere ni uspela kronati z zadetkom. Bronxi so se spretno branili in vedno pogosteje nevarno ogrožali vrata reprezentanta Puškarja.

Po prostem strelu Osojnika je Franetičev udarec Brozina s peto preusmeril v mrežo in povzročil navdušenje na tribuni. Gostje so takoj odreagirali in v vrata postavili igralca Fetiča. Igra z vratarjem Bronxom ni povzročila hujših težav. Eno izmed odvzetih žog pa je Osojnik z udarcem preko celega igrišča spravil v gostujoča vrata za vodstvo dve proti nič.

To je tudi bil končni rezultat tekme v kateri je Litija dokazala svojo kvaliteto v polju, vendar tudi neverjetno neučinkovitost. Nasprotno pa Bronxi tokrat niso brezglavo leteli po igrišču ampak so s pametno, nekoliko bolj zaprto postavitvijo uspeli premagati renomiranega nasprotnika. V bistvu se nam je tokrat vrnilo delček tistega kar smo nesrečno in nespretno zapravili v prejšnjih srečanjih, ko smo se sami znašli v vlogi kot jo je imela Litija na tej tekmi.

Prestižna zmaga pomeni tudi teoretično zagotovitev petega mesta in konec skrbi glede eventuelnega nastopa v play outu. To bo tudi razbremenitev za igralce, ki bodo lahko na zadnjih dveh tekmah nastopili brez pritiska, ki ga prinaša misel na morebitni boj za obstanek.

Fotografije je prispeval Drago Perko. www.futsal.si