Vrhnika – Bronx. Veliki derbi lige za prvaka U17

V soboto je na Vrhniki na sporedu najbrž odločilna tekma lige za prvaka v kategoriji U17. Prvouvrščeni Siliko namreč gosti drugouvrščene Bronxe. Trenutna razlika med ekipama je le točka. Zmaga domačih bi najbrž že odločila zmagovalca lige zato so Bronxi odločeni, da tega ne bodo dovolili in, da bodo končno odločitev premaknili na zadnji krog, ki bo na sporedu naslednji teden. V štirih tekmah, ki sta jih ekipi odigrali v tem prvenstvu je bilo enkrat neodločeno, eno minimalno zmago je zabeležila Vrhnika, dva krat pa so slavili Bronxi. Tudi ti podatki potrjujejo, da želje Bronxov po zmagi na Vrhniki niso iz trte zvite ampak imajo realno osnovo.

Sprememba tekmovalnega sistema iz končnice na izpadanje v ligaško je nekoliko zmanjšala zanimivost tekmovanja vendar je potrebno vedeti, da je tekmovanje prišlo v zaključno fazo. Naši fantje po 20 odigranih tekmah zasedajo odlično 2 mesto z realnimi možnostmi, da ga celo oplemenitijo s čim žlahtnejšim. Pogoj za to je seveda zmaga na Vrhniki, kar so Bronxi zagotovo sposobni storiti.

Tokrat je seveda znova priložnost, da se izkažejo tudi naši zvesti navijači. Vrhnika je blizu, naši fantje pa si podporo zagotovo zaslužijo. Zdaj ni čas za obotavljanje. Še drugič letos pomagajmo naši ekipi do vrhunske uvrstitve. Že pri zmagoslavju selekcije U13 v Ljubljani smo se lahko prepričali koliko je ta podpora pomembna. Potem bo pa žurka naslednji teden, ko bo zadnja tekma prvenstva na Škofijah.