Vrhniki točke, Bronxom travme zaradi sodnikov

V desetih do sedaj odigranih krogih ne glede na to kako so se tekme končale v taboru Bronxov nikoli nismo iskali izgovorov  v delu tistih, ki bi na tekmi morali deliti pravico. Vedno smo vzroke iskali izključno v svoji igri. Čeprav je dejstvo, da naša igra v petek ni prinesla nekih presežkov ni sprejemljivo, da smo bili deležni toliko napak mož (tokrat) v  modrem, da so le te odločilno vplivale tako na potek same tekme kot tudi na tekme Bronxov, ki sledijo. Vseh kršitev, tako pravil igre kot ostalih pravil, napačnih presoj in neenakovrednega kriterija v tem prispevku ne bomo naštevali. S tem se bodo morali ukvarjati odgovorni. Vsak pa si lahko svoje mnenje ustvari z ogledom posnetka na tej povezavi. Statistiko tekme na katero sta zelo vplivala tudi sodnika pa na tej povezavi. 

Naši fantje so vso nepravico, ki se jim je dogajala prenesli športno in po tekmi tako sodnikoma kot tekmecu segli v roko. Sedaj pa je na vodstvu kluba, da z vsemi legitimnimi sredstvi, ki jih ima na voljo prepreči, da bi se kaj takega še naprej dogajalo.

Kdor si tekme ni ogledal bi mislil, da je na Škofijah  v petek potekala »vojna« s strani Bronxov proti Vrhniki. Saj tako pravi statistika po kateri so Bronxi na tekmi naredili 10 prekrškov, Siliko pa le 5, ali pa če pogledamo rumene kartone, kjer je razlika še bolj v nebo vpijajoča; Bronx: 7 – Siliko: 0. Za povrh pa so Bronxi med tekmo ostali še brez dveh igralcev (Lazarevič in Stanič), katera sta igralno površino morala zapustiti poškodovana. Vse to kaže, da statistika ni vedno merodajen pokazatelj dogajanja.

V čisto normalni fer prvenstveni tekmi so se gostje v danih razmerah nekoliko bolje znašli in jih vnovčili za na koncu (pre)visoko zmago. Iz tega vidika je zmaga gostov popolnoma zaslužena.

Tekmo so bolje začeli gostje. V 9 minuti jih je v vodstvo popeljal Jandrič.  Nato so pobudo prevzeli domači. Lazarevič je izzid izenačil v 12 minuti, takoj za tem je Đurič stresel okvir vrat. V tem obdobju smo zabeležili tudi prvi dve hudo sporni situaciji v škodo Bronxov, nato pa je Zajc v 18 minuti zadel za vodstvo domačih. V vmesenem času je bilo Bronxom napiskanih kar 5 prekrškov, nato pa tudi sporen šesti, le 15 sekund pred polčasom. Darilo za izenačenje je znova izkoristil Jandrič.

Drugi polčas so bolje začeli domači in si ustvarili nekaj polpriložnosti, nato pa so v 25 minuti gostje izvedli bliskovit protinapad in po lepo izmenjanih podajah omogočili Janežu, da je zadel nebranjeno mrežo. Bronxi so kmalu izborili priložnost za izenačenje. Stanič se je prebil sam pred gostujočega vratarja in ga tudi preigral toda zadetka ni uspel doseči zaradi prekrška katerega pa sodnika znova nista videla. Je pa zato mladi reprezentant U19 moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe. Sledil je še 4 zadetek Silika katerega je v 29 minuti dosegel Ciuha. V 31 minuti je drugi rumeni karton prejel Stanišič, tudi ta situacija bo seveda predmet razprave. Gostje so prednost igralca več unovčili s petim zadetkom katerega je dosegel kar Klinc v lastno mrežo. Do konca tekme so Bronxi poiskušali še z vratarjem v polju vendar to zamisel tudi kmalu opustili, ko je Janež zadel prazna vrata čez celo igrišče. Zato je zadnjih nekaj minut Marolta v vratih zamenjal 16 letni Andrej Baruca in tako zabeležil prve prvoligaške minute v članski konkurenci v svoji karieri.