Vsok poraz Bronxov z Oplastom

Drugo domačo tekmo tekoče sezone so Škofijoti pričeli še bolj oslabljeni kot prvo. Že prej kaznovanemu Suhopoljcu sta se pridružila še Grželj in Ninkovič Poleg tega je tudi trener Stanič srečanje spremljal s tribune.

Prvi polčas tekme je bil znova enakovreden s tem, da so Bronxi več kombinirali in kazali večjo željo po zadetku. Nekaj priložnosti smo zabeležili na obeh straneh, vendar se vratarja nista pustila ugnati.

Gostje so že v deveti minuti tekme izpolnili bonus petih prekrškov. Domačim pa je kljub temu uspelo skoraj nemogoče. V enajstih minutah, ki so pretekle do konca polčasa niso uspeli izpeljati niti ene akcije katera bi primorala nasprotnika, da bi storil še šesti prekršek.

Vse premalo je bilo odločnosti v nogah domačih igralcev, da bi zaključili sicer dobro zamišljene akcije. Gostje so se še posebej po petem prekršku še bolj orientirali k pazljivi igri in niso želeli preveč tvegati.

Če je bil prvi polčas za domače še nekako sprejemljiv je bil drugi znova prava polomija. Že v tretji minuti nadaljevanja so gostje po seriji nerazumljivih napak domačih igralcev povedli. Kljub neprepričljivi igri so Bronxi preko Hrvatina izenačili. Potem, ko so zopet zapravili nekaj obetavnih napadov je njihova igra nerazumljivo padla. Osnovnošolske napake domačih najiskušenejših igralcev so gostom kot na pladnju ponujale priložnosti za zadetek.

Kot bi trenil je Oplast zbežal na tri zadetke razlike. Domači so se tako že na sredini drugega polčasa odločili poiskusiti z vratarjem v polju. Človek bi se kdaj vprašal čemu sploh? Zgodovina kaže, da so se Bronxom le redki taki poiskusi iztekli pozitivno. Tudi tokrat je bilo žal tako. Nasprotnik je izkoristil vse kar so mu domači podarili in napolnil mrežo najprej Stampferja in nato Osojnika. Poraz je ublažil Mirkovič.

Oplast je s to zmago zasedel sam vrh lestvice medtem, ko Bronxi tavajo v temi čisto pri dnu tabele. Veliko je vprašanj na katere bodo morali najti odgovor vodstvo kluba, stroka in vsak sodelujoči igralec. V današnjem futsalu imena ne pomenijo nič in prej ko bodo to dojeli v našem taboru večja bo možnost, da se rezultati izboljšajo. V nasprotnem primeru nas čaka burna jesen, kjer razen porumenelega listja zna leteti še marsikaj.