Vuko je padel v pokalu v Ljubljani, v petek pa prihaja še na Škofije

Serija zmag obalne ekipe se nadaljuje. Po Nazarju, Slovenskih Goricah in Oplastu je še drugič v tej sezoni padla Ljubljanska ekipa Vuka. Tokrat je bila poražena v slovenskem pokalnem tekmovanju. V petek bomo v domači dvorani videli ali jih bodo Bronxi uspeli poraziti še tretjič v tej sezoni.

Bronxi so do zmage prišli po streljanju kazenskih udarcev, saj je bil rezultat po rednem delu neodločen. Kot ponavadi so naši igralci znova zapravili številne priložnosti, kar so domači izkoristili in povedli z dve proti nič. Sledila je infarktna končnica. V 37 minuti so Bronxi znižali, v 38 je Vuko dosegel še tretji zadetek, v 39 minuti so Bronxi dosegli zadetek in se vrnili v igro, da bi nato v 40 minuti izenačili.

Sledilo je streljanje penalov. V igri živcev so naši igralci ostali zbrani in v osmi seriji je Mirkovič z zadetkom vrgel domačine iz pokalnega tekmovanja.

V petek sledi še tretja letošnja tekma med tema dvema nasprotnikoma. Tokrat v športni dvorani na Škofijah. Bronxi si zelo želijo nadaljevati pozitivno serijo in dočakati derbi z Litijo, ki bo naslednji teden na Škofijah, vsaj na tretjem mestu. Naloga ne bo nikakor lahka, saj so Ljubljančani dokazali v pokalni tekmi, da so spoštovanja vreden nasprotnik z obilico zelo izkušenimi in kakovostnimi igralci.

Vsekakor si Bronxi za letošnje prikazane igre zaslužijo tudi vspodbudo s tribun. Zato vabimo vse obalne ljubitelje športa, da si tekmo v petek ob 20.30 ogledajo v živo. Vstop v dvorano je prost.