Z bombama Vrhovca Litija do zmage

Litijski kapetan Gašper Vrhovec, ki je Bronxom že veliko krat zagrenil življenje je tudi na sinočnji tekmi na Škofijah nagnil tehtnico na stran Litije in svoji ekipi prinesel zmago na derbiju kroga. Sam je dosegel kar polovico gostujočih zadetkov, še pomembneje pa je dejstvo, da je dva evrogola dosegel v najpomembnejših trenutkih, ko sta bili ekipi enakovredni.

Prva polovica prvega polčasa je minila v enakovredni igri obeh ekip z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Gostje so povedli v 12 minuti z zadetkom Jeliča, ki je izkoristil manjši nesporazum v domači obrambi. Bronxi so že tri minute kasneje odreagirali z odlično akcijo, ki jo je zaključil Lazarevič in izzid izenačil. Žal je že dve minuti kasneje sledila prva mojstrovina Gašperja Vrhovca. Prosti strel na kakih 15 metrih od domačih vrat je s pravo bombo spremenil v zadetek. Vratar Skutelj ni imel nobenih možnosti, saj je žoga zadela mrežo tik ob stičišču prečke in vratnice. To je obenem bil tudi končni rezultat prvega polčasa.

Domači so v drugem polčasu pritisnili na polovico gostov z željo, da rezultat čim prej izenačijo. Pripravili so si kar nekaj lepih priložnosti vendar je vratar Sever še enkrat več dokazal, da mu dvorana Burja še kako leži in dobesedno zaklenil svoja vrata. Na nasprotni strani pa je Nejc Vrhovec v 29 minuti dosegel še tretji zadetek za goste. Sledil je nov pritisk domačih katerega pa je znova presekal Gašper Vrhovec. Po podaji iz kota je iz voleja poslal pravi projektil mimo nemočnega Skutlja.

Domači so odreagirali tako, da so postavili kapetana Kolarja v vrata in igra z golmanom se jim je že v prvem napadu obrestovala z zadetkom Bojkiča. Sledil je pritisk rumenih in vsaj štiri zelo lepe priložnosti. Vse je Sever uspel odbraniti. Nato pa bomba Klinca, katera je že premagala gostujočega vratarja vendar je žogi pot v mrežo preprečila prečka. Odbita žoga je prišla do Ručne, ki jo je čez celo igrišče poslal v domača vrata in dve minuti pred koncem tekme odločil zmagovalca. Zadnji zadetek Gašperja Vrhovca je bil le še lepotni popravek za njegovo izjemno statistiko.

Na koncu je sicer izpadlo, da je Litija suvereno premagala domačo ekipo, kar pa dejansko ni bilo tako. Derbi je bil skozi celo tekmo zelo izenačen, odločila pa ga je izjemna forma gostujočega kapetana, nekaj več zbranosti Litijanov v odločilnih trenutkih pa tudi številčnejši igralski kader. Poraz z Litijo ni za Bronxe tragičen. Take igre pa bo potrebno pokazati tudi proti manj kakovostnim nasprotnikom potem bodo tudi točke znova začele prihajati v domači tabor.