Z drugo zaporedno zmago Bronxi na vrh lestvice

Da je vzdušje med ljubitelji futsala na Obali drugačno kot prejšnja leta se je videlo že pred prvim piskom sodnikov. V dvorani Burja se je zbralo preko 200 obiskovalcev, ki so lahko uživali v zanimivi in do konca srečanja napeti predstavi igralcev Bronxa in Puntarja.

Domači so takoj pritisnili in v slabih dveh minutah sprožili vsaj pet nevarnih strelov na vrata Baloha. Le ta se ni dovolil ugnati in kasneje se je izkazalo, da je bil prav on tisti, ki je Tolmince obdržal v igri vse do konca srečanja. Na trenutke se je zdelo, da bo ta tekma igra mačke z mišjo, saj Puntarji nikakor niso uspeli priti iz svoje polovice, vendar je kasnejši potek dogodkov pokazal, da le ni bilo tako.

Bronxi so povedli v 11 minuti z zadetkom Hrvatina po lepi akciji Zajca. Toda kaj, ko so gostje težko prigarano vodstvo domačih izničili že čez dobri 20 sekund. Tak izzid je na koncu ostal do konca polčasa.

Tudi v drugem delu smo gledali dobro predstavo v kateri so vedno bolj prihajali do izraza tudi gostujoči igralci tako, da je tudi domači vratar Mordej nekjkrat dokazal zakaj velja za enega najboljših vratarjev v Sloveniji. Kljub vsemu so imeli domači več kot dovolj priložnosti, da tekmo odločijo in mirno pripeljejo do konca. Po zadetku Zajca v 33 minuti so namreč Bronxi zapravili dva strela z desetih metrov, Kamenčič je potem, ko je bila izigrana celotna Puntarjeva ekipa vključno z vratarjem z nekaj metrov zgrešil prazna vrata, še več priložnosti pa je uspel rešiti razpoloženi Baloh.

Kot ponavadi rado pride bi gostje na koncu lahko tudi izenačili. V enega izmed napadov se je namreč vključil tudi vratar Baloh. Domači igralci niso bili dovolj pozorni na njega tako, da je ostal sam na čistem strelu. Izredno nevaren udarec je naš Mordej najprej odbranil, nato pa še z drugo intervencijo žogo zaustavil na sami golovi črti in požel aplavz celotnega občinstva.

Tako so tri točke resda s težavami vendar popolnoma zasluženo ostale na Škofijah, kar je z navdušenjem pozdravila tudi prisotna publika.

Glede na ostale rezultate se je na koncu izkazalo, da so Bronxi trenutno celo edina ekipa s popolnim izkupičkom in so posledično zasedli vrh lestvice 1. SFL. Kako lepo ta trenutno izgleda si lahko ogledate na povezavi www.futsal.si