Z izjemnimi navijači preko Italije v četrtfinale na veliko Rusijo

Slovensko reprezentanco, ki je premagala Italijo in osvojila prvo mesto v skupini v četrtfinalu v ponedeljek ob 21 uri pričakuje velika Rusija.

Znova razprodana arena Stožice (res je bilo v dvorani nekaj praznih sedežev a le zaradi tega, ker v njo zaradi slabih vremenskih razmer niso prispeli vsi, ki so kupili vstopnice) je dočakala veliki met slovenske reprezentance. Zmaga nad velesilo Italijo in uvrstitev v četrtfinale je izjemen uspeh slovenskega futsala, ki je domačemu prvenstvi dal dodatno dimenzijo. Zdaj lahko z gotovostjo rečemo, da bo to izjemno uspešno prvenstvo ne glede kako se bodo zadeve obrnili do njegovega konca v soboto 10 februarja.

Že ob prihodu v dvorano je bilo moč čutiti drugačno energijo kot pred prvim srečanjem s Srbijo. Gledalci so ustvarili enkratno vzdušje, ki je našo ekipo dobesedno poneslo do zmage. Čeprav smo v prvem polčasu spremljali igro, ki ni bila ravno navdušujoča, čeprav smo tudi v drugem videli nekaj trenutkov, ki bi nam lahko odnesli tako želeni uspeh, se je na koncu vse obrnilo v našo korist. Izjemna publika je dala igralcem dodatne energije, Italijanom pa spodrezala krila in uspeh ni mogel izostati.

V ponedeljek nas čaka nov mejnik. Pred zagotovo znova razprodanimi Stožicami se bomo pomerili z eno najboljših evropskih in svetovnih reprezentanc. Že tako mogočna Rusija, ki je še okrepljena s kar petimi igralci iz Brazilije ima vse, vendar nečesa zagotovo ne bo imela. Ne bo imela podpore več kot deset tisoč glave množice navijačev, ki bi lahko znova bili odločilen faktor na četrtfinalnem srečanju.

Futsal v Sloveniji doživlja nekaj kar je lahko le sanjal. Naj te sanje trajajo čim dlje.