Za gol prekratki v Posočju

Gostovanje v Kobaridu se žal ni izšlo po željah rumeno modrih. V tekmi dveh izenačenih nasprotnikov, kjer bi bil remi najbrž najbolj realen rezultat so krajšo potegnili Škofijoti. Nič še ni izgubljeno v prizadevanjih za boljšo pozicijo pred play off-om, vendar so sedaj znova kar štiri ekipe v boju za najboljše izhodišče. Od 4 do 7 mesta tekmece namreč ločijo le 3 točke.

Bronxi so tekmo odprli sanjsko. Že v 1 minuti je zadel trenutno naš najbolj vroč igralec Bojkič, kateri je zadel že na šesti tekmi zapored. Sledilo je obdobje enakovredne in trde igre, kjer zadetkov ni bilo. V 10 minuti pa izenačenje. Skoraj iz sredine igrišča je zakritega Mordeja presenetil Nejc Kovačič, igralec, ki je na koncu postal junak Oplastove zmage. V 20 minuti je namreč ta dvajsetletni igralec zadel še enkrat in domače popeljal na odmor s prednostjo.

Tudi začetek drugega dela igre je bil v znamenju Nejca Kovačiča, kateri je v 25 minuti zadel še tretjič. Če je domači napadalec zadeval kot za stavo v gostujoči ekipi žal ni bilo tako razpoloženega strelca. Tako kot se je zgodilo že več krat v tej sezoni so nenatančni Bronxi razbranili domačega vratarja Logarja, ki je iz minute v minuto dokazoval, da je najbrž upravičeno dočakal vpoklic v državno reprezentanco. Kar je Logarju slučajno ušlo pa je končalo v stativi ali prečki. Do zadnje minute tekme tako kljub priložnostim na obeh straneh nismo videli zadetkov. Le ta je sicer padel v izdihljajih srečanja. Natančen je bil Hrvatin. Vendar prepozno, da bi Bronxi še lahko obrnili rezultat.

Poraz v Kobaridu ni ne prvi ne zadnji in ni nič tragičnega. Dogajanje v sredini lestvice bo pa zato do zadnje sekunde rednega dela izjemno zanimivo in ne bo dopuščalo kakršnih koli kalkulacij, saj vsaj štiri ekipe mika tista famozna četrta pozicija. Bronxi imajo sicer sila zahteven razpored, saj naslednji teden na Škofijah gostuje vodilni Dobovec. Ker pa tudi prvaki še nimajo zagotovljenega 1 mesta se obeta pravi boj, kar je le odlično vabilo navijačem, da si tekmo ogledajo. Upajmo, da bo poreprezntančno krizo kmalu prebolel tudi naš najboljši strelec Nik Zajc, saj so Bronxi s kapetanom v pravi formi čisto druga ekipa.