Za lepši zaključek leta še fantastična zmaga Bronxov v Sevnici

Z zmago v Sevnici 2-3 so se Bronxi maščevali domačinom za poraz v prvem delu sezone in dokazali, da tudi, če niso v popolni postavi lahko parirajo tekmecem tako doma kot v gosteh.  Neroden poraz proti Vrhniki in številne poškodbe ter prepovedi zaradi kartonov so naše fante samo še motivirali, da so strnili svoje vrste in odnesli zmago z zelo vročega in neugodnega gostovanja v Posavju.

Že začetek tekme je nakazal, da bomo spremljali odprto, zanimivo in dramatično srečanje. Obe ekipi sta si namreč v uvodnih minutah pripravile in zapravile po dve zreli priložnosti. V 9 in 11 minuti smo videli 2 rumena kartona. Oba na strani Bronxov. Opomnjena sta bila Đurič in Klinc. Ravno iz prekrška, ki ga je storil Klinc so domači nepričakovano povedli. Pod strelce je bil sicer vpisan Nečemer, v resnici pa je šlo za nesrečen avtogol Cupina, od katerega se je žoga, ki sploh ne bi ogrozila vrat Mordeja, odbila v naš gol. Nesrečno prejeti zadetek je nekoliko pretresel vrste Bronxov, ki so najprej zamudili priložnost za izenačenje, nato pa domačinom dovolili, da so rezultat celo povišali na 2-0. Klinc je nekoliko zamudil na korner liniji, zavrnjeno žogo pa je Martič brez težav potisnil v mrežo. Vse to se je dogodilo v 17 minuti.

Nato pa je sledil veliki preobrat za katerega so Bronxi potrebovali dobri 2 minuti. Najprej sta Kolar in Stanič zapravila izjemni priložnosti, zatem pa je Đurič z bombo s kakih 15 metrov zadel spodnji desni kot vratarja Govekarja in v 19 minuti znižal izzid na 2-1. Že nekaj trenutkov kasneje je bil znova v akciji Đurič, ki se je v gneči v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel, porinil žogo do Staniča, kateri je v 20 minuti zadel za izenačenje, ker je bil tudi končni rezultat polčasa.

V drugem polčasu je naša ekipa prevladovala na igrišču. Res, da si je tudi Sevnica izborila 2 do 3 lepe priložnosti, ki jih je Mordej obranil vendar je bilo naših šans toliko, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo moral Govekar znova po žogo v svojo mrežo.

21 minuta; Đurič sam pred domačim vratarjem: strelja mimo gola

24 minuta; Stanič sam pred domačim vratarjem: Govekar brani

27 minuta; bomba Kolarja z 10 metrov: prečka

29 minuta; Cupin 2 x sam pred domačim vratarjem: prvič strelja mimo gola, drugič domači igralec uspe blokirati njegov strel

31 minuta; Stanič sam pred domačim vratarjem; Govekar brani odbita žoga pride do Đuriča, ki zgreši prazna vrata

33 minuta; peti prekršek Bronxov

36 minuta; končno zadetek Bronxov. Jernej Peroša je podajo iz kota s pravo bombo zabil pod prečko.

Domači se takoj odločijo za igro z vratarjem v polju. Ustvarijo si sicer nekaj obetavnih situacij vendar nobene 100% priložnosti. Zato pa Bronxi zamudijo priložnost za še višjo zmago. Uroš Đurič bi se lahko v zadnjih minutah res proslavil. Dva njegova strela čez celo igrišče sta šla za las mimo gola, v tretje pa se je celo prebil sam pred domača vrata, kjer je bil le en igralec Sevnice, vendar je njegov strel čudežno zletel preko vrat. Kljub temu so Bronxi varno pripeljali tekmo do konca in popolnoma zasluženo dosegli zlata vredno zmago, ki jim omogoča mirne praznike in priprave na nadaljevanje sezone.

Statistika tekme je dosegljiva na tej povezavi.