Za začetek zmaga nad Puntarjem

Otvoritveno tekmo 21 futsal sezone so v taboru Škofijotov pričakali z mešanimi občutki. Rezultati pripravljalnih tekem niso dajali mnogo razlogov za optimizem. Del ekipe pa se je cel teden ubadal z zdravstvenimi in drugimi težavami.

Prvi žarek upanja, da se situacija le izboljšuje je posijal v ponedeljek. Bronxi, čeprav še vedno z nepopolno postavo so namreč v Labinu premagali izredno močno ekipo hrvaškega prvoligaša Podpićana s 6 proti 4.

Pozitivno vzdušje se je očitno preneslo tudi na četrtkovo uvodno tekmo nove prvoligaške sezone. Že v prvi minuti srečanja se je Zajc znašel sam pred gostujočim vratarjem vendar je bil slednji uspešnejši. V drugi minuti je Hrvatin zadel okvir vrat, kamenčič pa odbite žoge ni uspel spraviti za hrbet gostujočega vratarja.

V 11 minuti pa je lepo napolnjena dvorana skočila na noge. Po podaji Hrvatina iz auta je zadel Zajc. Do konca polčasa se je nadaljevala prevlada Bronxov zadeli pa so gostje. V zadnji minuti je trenutek nepazljivosti domačih kaznoval Žiga Vidič.

Tudi drugi del je prinesel napeto srečanje. Domači so še dvakrat gostje pa enkrat naciljali okvir vrat. Rezultatska sprememba je sledila šele v 32 minuti. Podobno kot pri prvem domačem zadetku je Hrvatin podal iz avta, Čuk pa je žogo preusmeril v mrežo. Gostje so uvideli, da bodo z normalno igro tokrat težko prišli do točk zato so kmalu na svoja vrata postavili igralca.

Tokrat se scenarij iz spomladanskega dela, ko so Puntarji s tako igro uspeli poraz spremeniti v zmago ni ponovil. Sijajna obramba Kocjana je bila začetek akcije iz katere je Zajc zadel čez celo igrišče in povišal domače vodstvo. Do konca srečanja bi Bronxi tvegano igro gostov lahko tudi izdatneje kaznovali vendar žoga ni hotela več v mrežo Puntarjev.

Zaslužena zmaga na uvodni tekmi nove sezone je prišla kot naročena za dvig samozavesti domače ekipe. Le to bodo naši fantje nedvomno potrebovali že čez teden dni, ko se v dvorani na Škofijah obeta nova poslastica. V goste namreč prihaja državni prvak in udeleženec evropske lige prvakov Dobovec pivovarna Kozel.