Za zadnjo domačo tekmo še derbi z Vrhniko

Bronxi bodo nocoj zaključili s prvenstvenimi tekmami v domači dvorani v letu 2020, ki ga je bolj kot vse drugo zaznamoval virus Sars-CoV-2019. Ravno zaradi tega bo tudi zadnja domača tekma odigrana brez prisotnosti gledalcev.  Zato pa si bodo ljubitelji futsala to pomembno srečanje lahko ogledali na našem Youtube kanalu: fcbronx 1987.

Odkar se je število primorskih futsal ekip v 1. SFL močno zreduciralo, je postala Vrhnika  geografsko najbližji tekmec in posledično tekme med Silikom in Bronxi pravi derbiji. Veliko rivalstvo se je sicer pričelo najprej v mlajših kategorijah, saj obe ekipi veliko stavita na svoj podmladek, zato smo spremljali že številne zanimive dvoboje, ki so odločali tudi o naslovih državnih prvakov v selekcijah U17 in u19. Z odraščanjem igralcev se je enak naboj prenesel tudi v člansko tekmovanje. Tako bomo tudi nocoj na parketu dvorane Burja lahko spremljali praktično večino državne reprezentance U19.

V prvih letih medsebojnih dvobojev so bili Bronxi mnogo uspešnejši tekmec, saj so zabeležili kar 5 zmag in le 2 neodločena rezultata. Tradicija se je prekinila v sezoni 2019/2020, ko so igralci Silika prvič dobili obe prvenstveni tekmi. Da so medsebojni derbiji res paša za oči priča tudi prva tekma letošnje sezone, ki je bila odigrana na Vrhniki. Po vodstvu Bronxov z 1:3 so domači spreobrnili rezultat na 4:3, na koncu pa so Škofijoti le izenačili na 4:4 za zaslužen remi. Enako zanimivo in izenačeno srečanje gre pričakovati tudi nocoj, zato je rezultat tekme nemogoče napovedati.

Bronxi so sicer po prisilnem premoru dvignili nivo svoje igre in na zadnjih 4 tekmah dosegli 3 zmage. Na drugi strani so rezultati igralcev Silika v nadaljevanju prvenstva nekoliko slabši od pričakovanj, vendar je njihova zadnja tekma z ekipo Ptuja pokazala, da se vračajo v staro formo. Zagotovo bo o izzidu tekme odločal tudi igralski kader na katerega bosta trenerja Hrvatin in Simeunovič lahko računala, saj je kar nekaj igralcev v obeh ekipah poškodovanih ali bolnih. Dejstvo je, da Bronxi tokrat ne bodo imeli v vratih Alena Mordeja, ki zadnje čase kaže izjemno formo, saj je slednji izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Vendar to za rumeno modre ne sme biti velik hendikep, saj že tako celo prvenstvo konstantno nastopajo brez 3 ali 4 igralcev, pa tudi Domen Marolt s svojim predanim delom na treningih dokazuje, da je izvrsten vratar, ki bo zagotovo kakovostno nadomestil Mordeja.

Več o 11 krogu 1. SFL si lahko preberete tukaj.

Tekmo pa si lahko ogledate v živo na tej povezavi.