Za zaključek k Dobovcu

Zaključuje se redni del prvenstva prvoligašev. Čeprav je kar nekaj odločitev v zvezi uvrstitev klubov že znanih bo zadnji krog še kako zanimiv. Spremembe so možne še na treh pozicijah.

Litija in Oplast se še vedno borita za pozicijo številka ena. Bronx in Puntar upata na četrto mesto katero bi nekomu od njiju prineslo prednost domačega igrišča na medsebojni četrtfinalni tekmi v kateri se bosta zagotovo srečala. Na dnu pa bo prav zadnji krog dal odgovor kdo izmed dvojice Velike Lašče in Brezje bo izpadel iz lige in kdo se bo veselil obstanka.

Bronxi za zaključek potujejo v Rogatec, kjer se bodo pomerili z Dobovcem. Govoriti o temu, da na pot odhaja praktično mladinska ekipa nima več smisla, saj je klub sprejel smernice, da so to igralci, ki bodo dokončali letošnje prvenstvo in na katerih se bo gradila bodočnost malega nogometa na obali.

Kakšen je njihov trenutni domet je težko vedeti. Dejstvo pa je, da jim bo vsaka tekma odigrana na najvišjem nivoju prinesla veliko koristi v nadaljnjem razvoju. Ker so igralci razbremenjeni rezultatskega pritiska je možno prav vse zato se nadejamo dobrih novic iz daljnjega Rogatca. Z eventuelno zmago bi bili Bronxi zelo blizu osvojitvi četrtega mesta, katero bi jim prineslo prednost domačega igrišča v četrtfinalnem dvoboju proti Puntarju, kar tudi nekaj šteje.