Za zaključek še tekma na stadionu v Dekanih

Glavna vez med Koprskimi in Ljubljanskimi malonogometaši je Grega Šubic. Sam je bil vrsto let gonilna sila Ljubljanskega Metropola s katerim so se z Bronxi srečevali v 1 in 2 SFL. Odkar se je preselil na obalo je pomemben del naše veteranske ekipe.

Ker pa je naš soigralec še vedno aktiven tudi v svoji Ljubljanski ekipi je prišlo do zamisli, da bi se Primorci in Ljubljančani občasno pomerili med sabo. Tako sta do sedaj že bili odigrani dve srečanji. Obe v malem nogometu in sicer v dvorani Burja na Škofijah in v ŠC Triglav v Ljubljani. Izvrsno vzdušje, ki je obakrat trajalo pozno v noč (jutro) je botrovalo zamisli, da bi se nasprotnika pomerila še v velikem nogometu.

Zamisel je končno pred realizacijo. V četrtek 16. maja bosta ob 19.00 uri na zelenico stadiona v Dekanih pritekli enajsterici Bronxa in Metropola. Tekma naj bi bila ob vsakem vremenu, saj je v primeru močnega dežja rezervirano tudi bližnje igrišče z umetno travo.

Na delu bo moč videti številne znane obraze slovenskega velikega in malega nogometa. Kako se bosta ekipi znašli v njim neznanih razmerah bomo lahko videli na igrišču. Ne glede na rezultat pa bo sledil še tretji polčas v bližnjem gostinskem lokalu.