Zahtevno gostovanje pri neugodnem Benediktu

Pred Bronxi eno daljših in zahtevnejših gostovanj v sezoni

Dejstvo, da ekipa Benedikta zaseda predzadnje mesto na lestvici je sila varljivo. Štajerci so zelo zahtevna ekipa, ki jo je v dosedanjem delu prvenstva nekajkrat tudi zapustila sreča ali pa so kako dugače izgubljali tekme, ki jih ne bi smeli. Še posebej nevarni so v domači dvorani kar je nazadnje občutila ekipa Oplasta, ki je Benedikt zapustila s prepričljivim porazom.

Svojo kakovost so Benediktčani pokazali tudi na tekmi na Škofijah na kateri so se Bronxi zelo namučili, da so vodstvo gostov z nič proti dve spremenili v minimalno zmago. Najnevarnejši domači igralec pa je vsekakor izvrstni strelec Bojan Klemenčič.

Ne dvomimo, da bo Marko Hrvatin pripravil ustrezno taktiko s katero bo skušal doseči novo zmago. Večji problem je v dejstvu, da je tudi tokrat igralska izbira v moštvu Bronxov sila skromna. Nik Klinc in Kevin Škerlič se ne bosta niti odpravila na pot. Kar nekaj igralcev pa bo verjetno tekmo le spremljalo s klopi kot je to bil primer že na nekaj zadnjih srečanjih.

Točkovni izkupiček Bronxov je letos k sreči tako dober, da nobena tekma več ne prinaša kakršnega koli bremena, zato mladi igralci, ki dobivajo veliko priložnosti lahko igrajo sproščeno in brez pritiska. Ravno to je največji Bronxov adut zaradi katerega se ne rabijo bati tekme v Benediktu.