Zaključek priprav za kadete in mladince v termah Olimia

Skladno s projektom Futsal life sta letos sezono skupaj s člani pričeli tudi kadetska in mladinska selekcija kluba. Trenerja Goran Stanič in Tadej Blaževič sta zastavila in realizirala zahteven program katerega so fantje oddelali z odliko. Na veliko zadovoljstvo obeh trenerjev so igralci pokazali veliko zagnanost in željo po sprejemanju novih znanj.

V zelo napornem prvem tednu priprav je bilo v sedmih dneh opravljenih kar 11 treningov, ki so temeljili predvsem na kondiciji in moči. Na dveh treningih se je strokovnemu štabu pridružila tudi strokovnjakinja na tem področju Nena Cah in dodala še svoj del znanja za boljšo pripravljenost ekipe. Sledilo je manjše popuščanje in prehod na trninge 1 x dnevno. Drugi teden je bilo opravljenih še šest treningov, ki so bili bolj namenjeni delu z žogo.

Tretji teden priprav bo delo potekalo vseh sedem dni in bo namenjeno uigravanju ekipe in prijateljskim tekmam. Prvi trije treningi bodo opravljeni na Škofijah v četrtek pa sledi odhod v terme Olimia, kjer bosta obe selekciji deležni štiri dnevnih priprav. To bo odlična priložnost za uigravanje ekipe in tudi nagrada za fante za njihovo požrtvovalno delo. V Podčetrtku bodo na programu tudi tri prijateljske tekme. V klubu računajo, da se bo kakovostno delo pred prvenstvom obrestovalo tudi z dobrimi rezultati obeh ekip skozi prvenstvo, saj je znano, da so ambicije Bronxov, da se z vsemi mlajšimi selekcijami dosežejo izločilne boje za državnega prvaka. Liga U19 se prične 30 septembra, U17 pa 13 oktobra.