Zaključena pokalna zgodba

Dobili smo štiri udeležence zaključnega turnirja pokala. Med njimi letos žal ni Bronxov. V Podčetrtek so se namreč uvrstile štiri ekipe, ki tudi v prvenstvu zasedajo štiri vodilne pozicije na lestvici. Dobovec, Litija, Vrhnika in Ptuj. Ravno Ptujčani so bili tisti, ki so rumeno modrim preprečili odhod v znane slovenske terme.

V četrtem medsebojnem dvoboju smo prvič v tej sezoni dobili zmagovalca tekme. Ne moremo reči, da se Ptuj ni zasluženo uvrstil na finalni pokalni turnir, saj je v Kopru odigral neodločeno, doma pa zmagal tako, da je po tej plati vse čisto. Je pa dejstvo, da se tudi sinočnja tekma ni odvijala ravno tako kot kaže končni rezultat. Zato je res škoda, da domačini niso omogočili ogleda tekme širši javnosti preko spletnega prenosa, da bi slednja dobila bolj realno sliko poteka srečanja.

Dejstvo je namreč, da je uvodni del tekme bil izenačen. In, da je skozi celotni prvi polčas bil najboljši posameznik na igrišču domači vratar, ki je Bronxe spravljal v obup s svojimi obrambami in s tem omogočil domačim, da so praktično s prvim nevarnim strelom povedli v 8 minuti. Sledila sta še dva zadetka Ptuja, nato pa so končno zadeli tudi Bronxi preko Bojkiča. In ravno, ko so naši igralci znova prevzeli pobudo na igrišču so znova zadeli domači za rezultat polčasa 4 – 1.

Že v 21 minuti so domači povišali svoje vodstvo na štiri razlike, nato pa je Tilen Cupin z dvema zadetkoma znova približal Bronxe na le dva zadetka zaostanka. Tako kot v prvem polčasu je kazalo, da so naši igralci prevzeli vajeti igre v svoje noge, vendar je njihova neučinkovitost znova omogočila domačim, da so ušli na tri zadetke razlike. V 34 minuti je Bronx zaigral z vratarjem v polju in takoj tudi zadel preko Mandirja.  V zadnjih šestih minutah bi rumeni še lahko spravili tekmo v negotovo končnico vendar še enkrat več niso našli poti žogi v domačo mrežo. Zato pa so domači v zadnji minuti srečanja zadeli še dva krat in tako razrešili vse dvome o končnem zmagovalcu sinočnjega dvoboja.

Ptujčanom tako lahko le čestitamo za napredovanje in jim zaželimo uspešnih iger v Podčetrtku. Našim fantom pa razen neučinkovitosti, ki jih spremlja že celo sezono česa drugega ne moremo očitati, saj so se borili vseh 40 minut. Žal pa ta pozitivni pristop ni bil dovolj za konkreten rezultatski uspeh. Pokal je za nami tako, da se je potrebno osredotočiti le še na prvenstvo in si na kakršen koli način zagotoviti obstanek v ligi.