Zaslužena zmaga Bronxov nad Kixi

Izredno pomembno srečanje sta ekipi pričeli previdno. Kljub temu so gostje nenadejano povedli. Za to se niso rabili pretirano truditi saj so Bronxi vse naredili sami. Nenevarno podajo gostujočih igralcev je Ninkovič s čudovitim lobom poslal v lastno mrežo in tako premagal svojega vratarja.

Domači vratar kateri je večji del tekme nerazumljivo stal globoko v polju bi kmalu bil še enkrat presenečen le kak trenutek kasneje, ko ga je poiskusil lobati kar gostujoči kolega Djukič. Preden so Bronxi izenačili smo si gledalci pulili lase še zaradi enega nesporazuma v domači obrambi, ko je Katulič znova izletel iz vrat čeprav je zraven nasprotnika bil naš igralec in od glave odbita žoga se je skotalila le malenkost mimo praznih vrat.

Nato so Bronxi le prevzeli igro v svoje noge in po lepi kombinaciji je Osojnik rezultat poravnal. Naslednji kot za domače je že pomenil vodstvo. Uigrano kombinacijo je zaključil Kapun za vodstvo Škofijotov. To so bile minute popolne domače dominacije katero je kronal Grželj z izrednim zadetkom v sam zgornji kot Djukičevih vrat.

Čeprav so imeli še številne priložnosti, Bronxi do konca prvega polčasa niso več zadeli, kar bi se jim lahko celo maščevalo. Še enkrat več je na visoko žogo za katero sta se borila domači in gostujoči igralec izletel tudi domači vratar. Žoga, ki se je odbila od glave enega od igralcev je znova letela proti praznim vratom in končala v prečniku.

To je tako razjezilo domačega trenerja Janjiča, da se je odločil temu narediti konec. Takoj je zahteval minuto odmora katera je bila zelo pestra in glasna.

Drugi polčas je bil prava mora za domače navijače. Igralci v rumeno modrih dresih so kar tekmovali kdo bo zapravil lepšo priložnost. Kixi, ki so se povsem odprli želeč znižati rezultat so puščali v obrambi pravo avtocesto. Vsaka izgubljena žoga je pomenila protinapad za Bronxe kateri so očitno nekaj zamerili gostujočemu vratarju Djukiču, saj so žoge brezobzirno nabijali v njega. Tudi po trije domači igralci so prihajali v priložnost proti gostujočemu vratarju vendar zadetka niso dosegli.

Za nameček so Bronxi pridno nabirali prekrške in ravno peti po vrsti je bil usoden. Prosti strel s sedmih metrov je Sukanovič spremenil v zadetek in Kixe približal na le zadetek zaostanka. Nato je sledil še šesti prekršek in Bronxi se lahko le nenatančnemu strelu rezervnega vratarja Korena zahvalijo, da ni prišlo do izenačenja.

Po vseh teh dogodkih smo le dočakali tudi zadetek v gostujoči mreži. Končno so domači igralci izpeljali protinapad kot je treba in akcijo je prefinjeno zaključil Hrvatin. Gostje so takoj postavili igralca v vrata vendar kaj več tudi na ta način niso uspeli narediti. Nasprotno, Osojnik je dosegle še peti zadetek in dokončno rešil vprašanje zmagovalca.

Bronxi so dokazali, da so prepričljivo boljša ekipa od gostov, vendar je bila pot do točk zelo težka. Da je bila taka so največ “krivi” domači igralci sami, saj so še enkrat več dovolili nokavtiranemu nasprotniku, da si opomore in vrne v igro. K sreči se tokrat tekma ni razpletla tako kot smo v tej sezoni že vajeni in Bronxi so se lahko veselili novih točk. Če bo ta zmaga razbremenila igralce potem lahko realno pričakujemo boj za peto mesto na lestvici. Čeprav bosta tekmi z Divačo in Nazarjem v gosteh, so lahko Bronxi tudi pri njih zelo konkurenčna ekipa.