Zdesetkani Bronxi so v Litiji doživeli pričakovan poraz

Ker tekma ni ponujala velikih tekmovalnih izzivov so jo Bronxi izkoristili za to, da so nekateri igralci odslužili kartone, drugi pa zacelili poškodbe, ki so se nabrale skozi sezono.
Priložnost, da zaigrajo proti najboljši Slovenski ekipi je dobila kopica igralcev mladinske selekcije. Ob pomoči Miheliča, Brozine in Šarkanja so se zelo dobro upirali in večji del tekme držali v nogah aktiven rezultat. Brozina je z zadetkom za gostujoče vodstvo presenetil domačine, kateri so do polčasa le uspeli obrniti rezultat v svojo korist. Na začetku drugega dela so Bronxi še enkrat zadeli in rezultat poravnali. Nato so domačini le uveljavili svojo kvaliteto in tekmo mirno pripeljali do konca.
Večji del ekipe se je že v soboto odpravil v Tolmin, kjer so v ligi U21 odigrali zaostalo tekmo proti Puntarju. Domačini so izkoristili utrujenost gostujočih igralcev in zanesljivo zmagali.
Zares delaven konec tedna so naši fantje zaključili v nedeljo, ko so se na Škofijah pomerili še z Oplastom iz Kobarida in skoraj presenetili drugouvrščeno ekipo lige. Po hudem boju so klonili z rezultatom 3 proti 4. Gostje so zmagovalni zadetek dosegli tik pred koncem srečanja, domačim pa sta sodnika spregledala regularen zadetek.
Že dopoldan je naša ekipa Mega Bronx v 3. SFL Macron Koper nadaljevala niz pozitivnih rezultatov in premagala ekipo Asci s 4 proti 1.
V soboto je bila dejavna tudi veteranska ekipa katera je premagala Olmo s 4:2 in zadržala tretje mesto na lestvici.