Zgodovinska tekma med Bronxi in Izolo na Futsal TV

29. oktober 2010 je ostal vpisan v zgodovino malega nogometa in obalnega športa nasploh. Bronxi so ta večer pripravili spektakel v športni dvorani Bonifika, kateri je odmeval v športnih in tudi ostalih krogih v vsej državi.

Preko 2000 gledalcev si je ogledalo obalni malonogometni derbi med Bronxi in Izolo. S tem je bil močno presežen prejšnji rekord (1200 gledalcev v Litiji) in postavljen mejnik, ki ga bo le s težavo še kdo presegel.

Tak obisk na tekmi državnega prvenstva je bil tudi za največjo obalno dvorano nekaj kar v tistem času še ni doživela. Bronxi so svojega nasprotnika premagali tako, da je bilo zadovoljstvo domačinov popolno.

V naslednjih letih je bila usoda obeh klubov sila različna. Izola je neslavno zaključila svoje delovanje in ne obstaja več. Bronxi pa so kot edini predstavnik obalnega malega nogometa nadaljevali svojo dolgoletno tradicijo in med drugim doživeli še en vrhunec z osvojitvijo slovenskega pokala pred dvemi leti.

Kako je vse skupaj izgledalo v živo si lahko ogledate na spletni strani Futsal.si v torek 10. junija ob 20.00 uri. Več o dogajanju ter nekaj video utrinkov in slikovnega materiala pa tudi na tej povezavi.