Zgodovinska zmaga Slovenije

V četrtem poiskusu je Sloveniji uspelo. Želeli smo si vsaj točke priborili pa smo si vse tri. In to ne proti komur koli, ampak proti svetovni futsal velesili Italiji. Reprezentanci, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojila drugo mesto in zaostala le za svetovno prvakinjo Španijo.

Že popoldan se je pokazalo, da je to evropsko prvenstvo zelo izenačeno. Naši sosedje Hrvati so namreč senzacionalno odščipnili točko španskim profesionalcem. Presenečenje, ki je sledilo z zmago Slovenije proti Italiji z rezultatom tri proti dve pa je preseglo vsa pričakovanja.

Po dnevu odmora sledi v petek še druga tekma naše reprezentance. Proti Azarbajdžanu bo potrebno potrditi veliko zmago proti Italiji in si zagotoviti mesto v četrtfinalu. Naloga bo vse prej kot lahka saj v nekdanji sovjetski republiki igrajo odličen futsal z močnim brazilskim pridihom, kot v kar nekaj drugih reprezentancah. Čeprav že točka vodi naše v nadaljevanje tekmovanja se na tak izzid ne gre zanašati, zato pričakujemo odločen boj za novo zmago in s tem osvojitev prvega mesta v skupini.

Vse o evropskem prvenstvu v Belgiji je dosegljivo na tej povezavi.