Zgodovinski dan za futsal na Škofijah. Danes prva finalna tekma selekcije U15 v Sodražici

Pa smo ga dočakali. Dan, ko bo ena izmed selekcij Bronxa nastopila v finalu državnega prvenstva. Danes ob 15 uri se bosta v športni dvorani v Sodražici na prvi finalni tekmi selekcij U15 pomerili najboljši ekipi v državi v tej starostni kategoriji. Ekipi, ki sta prevladovali že v rednem delu prvenstva sta uspešno opravili tudi s tekmeci iz vzhodnega dela države in se zasluženo uvrstili v veliki finale.

V rednem delu sta se Bronx in Extrem pomerila štiri krat. Dva krat je zmagal Bronx, en krat Extrem, ena tekma pa se je končala z neodločenim izzidom. Seveda je to le statistika, ki na finalnih tekmah ne bo imela nobene vloge. Tu se začne vse znova. Majhno psihično prednost ima mogoče ekipa Extrema, ki je v preteklosti že nastopila v finalu državnega prvenstva in ga tudi osvojila. Bronxe pa krasi neverjetna želja, da bi tudi sami dvignili pokal zmagovalca čez 14 dni v svoji dvorani, zato bo zelo pomembno kako se bo odvila današnja prva tekma.

Glede na pretekla srečanja lahko zagotovo pričakujemo odlično futsal predstavo in veliko gledalcev. Med njimi bo zagotovo tudi veliko navijačev rumeno modrih, ki se iz obale odpravljajo v deželo suhe robe podpreti svojo ekipo.

Srečno Bronxi.