Zgodovinski dan za Slovenski futsal

Razprodane Stožice za uvod v Futsal Euro Slovenija 2018. Prenos tekem na Sport klub-u

Naslednjih deset dni bo pozornost tako ljubiteljev futsala kot tudi ostalih športnih navdušencev usmerjena v areno Stožice v Ljubljani. Evropsko prvenstvo v futsalu je največji športni dogodek leta v Sloveniji in temu primeren je tudi odziv javnosti. Če je v trenutku, ko je Slovenijo doletela čast, da organizira to veliko tekmovanje še kdo dvomil v upravičenost te poteze, je sedaj jasno, da so bili vsi dvomi neupravičeni. Otvoritvena tekma med Slovenijo in Srbijo je razprodana in kot kaže bo tako tudi v soboto na tekmi med Slovenijo in Italijo.

Prepričani smo, da bo obisk odličen tudi na ostalih tekmah, ko ne bo nastopala naša reprezentanca, saj ne gre zamuditi enkratne priložnosti za ogled svetovnih mojstrov okroglega usnja iz dvanajstih držav udeleženk. Zagotovo bodo poseben magnet za obiskovalce portugalski zvezdnik Ricardinho in virtuozi iz Španske in Italijanske reprezentance, ne gre pa pozabiti dejstva, da v reprezentancah Rusije, Kazahstana in Azerbajdžana nastopajo večinoma naturalizirani vrhunski igralci iz Brazilije. Vsi si seveda želimo, da bi naši reprezentanci uspel preboj med osem najboljših, kar bi le še podžgalo futsal euforijo.

Futsal končno tudi v Sloveniji doživlja trenutke velike medijske pozornosti in le upamo lahko, da bodo vsi deležniki to euforijo znali zadržati čim dlje in prenesti tudi v domače dvorane.

Foto: futsal.si