Zmaga Bronxov na uvodni tekmi sezone

Primorski derbi med Bronxi in Oplastom se je po veliki borbi in zelo zanimivi tekmi končal z zmago domače ekipe. Zmagovalen vstop v sezono je zagotovo dodatna vzpodbuda za domače igralce, saj je bilo po turbolentnem poletju in številnih spremembah v ekipi veliko neznank in še več vprašanj glede zmožnosti novokomponirane zasedbe. Zdaj so si zagotovo nekoliko oddahnili tako igralci, kot trenerji in vodstvo kluba. Najbolj veseli drugačen pristop vseh igralcev, saj je ekipo krasila neverjetna požrtvovalnost in borbenost ter pozitivna energija tako na igrišču kot na klopi, ki se je prenesla tudi na tribuno.

Začetek tekme je prinesel taktičen boj na igrišču, ki ga je v 6 minuti prebil Aljaž Kusterle. Slednji se je odločil za strel s kakih 12 metrov in presenetil domačega vratarja Skutlja za vodstvo gostov. Sledilo je še nekaj nevarnih situacij pred domačimi vrati nato pa se je igra preselila na gostujočo polovico. V 11 minuti je tako Bojkič rezultat izenačil po lepi akciji celotne domače ekipe. Do konca polčasa smo zabeležili še vratnico Jerneja Peroše tako, da je rezultat ostal nespremenjen.

Drugi polčas se je začel s hitrim vodstvom domačih. Đoša Lazarevič je že v 22 minuti premešal gostujočo obrambo in zadel praktično iz mrtvega kota. Žoga se je od vratnice odbila v vratarja Oplasta od njega pa v mrežo. Sledilo je obdobje premoči domačih v katerem bi lahko svoje vodstvo še povišali. Kamenčič in Kolar svojega soočenja z vratarjem Logarjem žal nista spremenila v zadetek.

Ker je čas neusmiljeno tekel so se gostje odločili za igro z vratarjem v polju. Za to tvegano potezo so bili kmalu kaznovani. Tri minute pred koncem srečanja je še drugič zadel Đole Lazarevič in povišal domače vodstvo na dva zadetka razlike. Čeprav se je zdelo, da je zmagovalec tekme že odločen temu le ni bilo tako. Na videz nenevaren strel Danija Vulikiča iz precejšnje razdalje je namreč našel pot v domačo mrežo in 40 sekund pred koncem tekmo znova naredil odprto. Nekaj hitro izgubljenih žog domačih je prineslo še zadnjo priložnost gostom, ki pa jo je le 2 sekundi pred koncem tekme anuliral domači vratar Skutelj z bravurozno obrambo in se tako iskupil za mogoče nekoliko slabše posredovanje pri prejetih zadetkih.

Sledilo je slavje na igrišču in tribuni, ki je trajalo še dolgo v noč. Po končani tekmi lahko le čestitamo obema ekipama za lepo, borbeno in fer tekmo, ki ni pustila ravnodušnega nikogar v dvorani Burja.

Foto: Rok Črtalič