Zmaga Bronxov na uvodni tekmi

Uvodno srečanje 26 sezone 1. SFL na Škofijah se je končalo s pomembno zmago rumeno modrih. V zadnjih trenutkih tekme jo je domačim prinesel kapetan Borut Kolar.

Tokrat so izkušnje morale priznati premoč mladostni razigranosti. Zelo kakovostna gostujoča ekipa Tomaža je bila namreč v povprečju skoraj 5 let starejša od Škofijotov vendar na srečo domačih svojih izkušenj niso uspeli vnovčiti.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, kar pa ne pomeni, da je bila igra nezanimiva. Bronxi so v prvem delu igre zadeli okvir gola, se dva krat znašli sami pred vratarjem gostov in si priigrali še nekaj lepih priložnosti. Gostje iz Ljutomera so v prvem polčasu imeli celo nekoliko več od igre in so si tudi sami priigrali nekaj zrelih situacij za zadetek vendar se vratar Mordej ni dal ugnati.

V drugi polčas so domači vstopili še bolj samozavestno in pritisnili goste na njihovo polovico. Pogumna igra je prinesla zadetek v 26 minuti, ko sta gostujočo obrambo izigrala najmlajša igralca na igrišču. Podajo Aleksandra Staniča je spremenil v zadetek Tilen Cupin. Pritisk domačih se je obrestoval tudi v 28 minuti, ko je bombardiranje gola Tomaža; vsaj pet strelov je bilo sproženih v isti akciji, zaključil 20 letni Uroš Đurič.

Gostujoči trener Gajser je takoj odreagiral in v igro poslal še petega igralca, kar se mu je tudi obrestovalo, saj sta Urban Senekovič in Bojan Klemenčič v pičlih dveh minutah izzid izenačila. Ker je bila domača postavitev v obrambi v teh trenutkih kritična domačemu trenerju Hrvatinu ni preostalo drugega kot, da z minuto odmora prekine nalet gostov in stabilizira svojo ekipo. Čeprav so gostje do konca srečanja igrali s petimi igralci v polju domača obramba ni več dovolila njihovega novega veselja. V zadnjih trenutkih srečanja je odgovornost na svoja pleča prevzel kapetan Bronxov Borut Kolar in po samostojni akciji zadel še v tretje za veliko veselje rumeno modrih.

Tako so Bronxi na izjemno pomembni in težki tekmi osvojili prepotrebne tri točke. Dodatno težo zmagi daje tudi dejstvo, da so domači nastopili brez Nika Zajca, kateri ni prejel potrebne dokumentacije iz Italije in posledično ni bil še registriran.

Statistika tekme je vidna na tej povezavi.