Zmaga Bronxov proti Velikim Laščam

Bronxi so dosegli prvo zmago v letu 2014. Čeprav zelo pomlajena ekipa je bila boljša od tekmecev iz Velikh Lašč.

Že tako oslabljeni domači ekipi sta to pot manjkala še Šmon, Peljhan in vratar Kocjan. Breme so zato na svoja pleča prevzeli mladinci s pomočjo Mirkoviča, Čuka in Kapuna. In prav slednji je bil strelsko zelo razpoložen, saj je dosegel kar štiri zadetke.

Začetek tekme ni obetal veliko za domače. Gostje, ki se krčevito borijo za obstanek v ligi so izkoristili tremo v domači ekipi in povedli z dve proti nič. Ko so se prisotni gledalci že pomirili z dejstvom, da naši mladi igralci ne bodo zmogli tega bremena pa se je začel neverjeten preobrat.

Devetnajsletni Edvin Čajič je izid znižal, še mlajši Borut Kolar pa z dvema zaporednima zadetkoma povedel Bronxe v vodstvo. Četrti zadetek in s tem izid polčasa je prispeval mladinec, ki pa je že dlje časa med člani: Nik Zajc.

V drugem polčasu je najprej izid povišal Tine Kapun. Gostje so še v isti minuti odgovorili s tretjim zadetkom. Čajič je kmalu zabeležil svoj drugi zadetek na tekmi, vendar so tudi gostje odgovorili z enako mero. Kapun je znova povišal na tri zadetke razlike in zdelo se je, da so tri točke ostale na Škofijah.

Sledila je skoraj usodna 39 minuta, ko so gostje zadeli kar tri krat in rezultat izenačili. Zdelo se je, da se bo ponovil scenarij iz Maribora pred tednom dni, saj so po izenačenju gostje zadeli še vratnico. Na srečo pa se je tokrat sreča obrnila na domačo stran. Kapun je z dvema zadetkoma v zadnji minuti igre poskrbel, da so točke ostale na Škofijah.

V domačih vrstah je zavladalo neizmerno veselje, gostje pa kar niso mogli verjeti kaj se jim je tokrat pripetilo. Poleg strelcev so tudi ostali mladi Bronxi dali velik prispevek k tako želeni zmagi. Vsekakor pa gre izpostaviti tudi mladega vratarja Andreasa Skutlja, ki je debitiral na odličen način in s številnimi obrambami skozi celotno tekmo držal Bronxe v igri tudi, ko jim igra ni najbolje tekla.

Naslednji teden čaka naše mladce novo dokazovanje in nabiranje izkušenj v Dobovcu. Vse to kot priprava na četrtfinalni dvoboj play offa proti Puntarju.